Când am început să alăptez, căutam mai multe informații pe internet şi era ciudat să văd copii puși la sân în toate pozițiile. Mă uitam chiorâș. Cum să pui copilul așa? Păi nu stă bine cu capul, nici cu picioarele, nu are loc, nu ajunge, nu poate, nu, nu şi nu. Azi mi-am schimbat parerea si vreau sa discutam despre pozitii de alaptare.
Am acasă un toddler și lucrurile s-au schimbat. Mult! Adică pozițiile de mai sus sunt de acum clasice. Nu numai că pot face asta și cu câteva obiecte în mână, dar pot alăpta și încheindu-l pe Edy la geacă sau la ghete. Pot alapta făcând mâncare, pot şi călare pe scaunul de mașină, cu Edy în sistem de purtare sau oricând ați mai zice că nu se poate. De exemplu întinsă pe covor cu el călare, mâncând, deasupra căzii, la magazin, el stând în picioare și eu în fața lui etc.
Acum e mărișor şi își cere drepturile.
Are și de ce, știe ce e bun, așa că nu îl privez deloc de lapte matern. Uneori îl doare ceva, se panichează, îi e frică sau pur și simplu are nevoie să simtă că sunt acolo şi îl alăptez așa cum ne prinde vremea. Poate nici nu ajunge lapte la el uneori, dar are încredere că sunt acolo lângă şi pentru el.
Am auzit multe persoane zicându-i: „Ești mare! Cât mai ai de gând să sugi? E rușine!”. Ma enervez de fiecare dată dar o las așa.. Degeaba mi-aş bate capul cu explicații, că oricum nu s-ar prinde nimic. Eu așa am ales și consider că fac bine doar că mentalitățile și convingerile celor din jur sunt foarte rigide și învechite.
Ce poziții de alăptare folosesc eu?
Revenind la poziții, fiecare mamă își face o anumită obișnuință cât bebelușul e mic. El suge și apoi doarme, de cele mai multe ori în brațe sau întins lângă. Cât nu își tine capul, nici nu poți face multe schimbări. Când e mai mare se alintă, se joacă cu sânul, e distras de lucruri din jur, se agită, așa că totul se schimbă. Alăptarea e un moment petrecut cu copilul, însă de multe ori se întâmplă să faci și altceva. Cred că nu ai cum fără.
Mamelor, dacă sunteți în căutare de poziții de alăptat, vă recomand să vă uitați la cele 3 de mai sus. Restul vor veni de la sine, odată cu înaintarea în vârstă și obiceiurile copilului.
Pe curând!
2 Comments
deea tusk
mart. 31, 2016
Mami
mart. 31, 2016