Diverse

Avem nevoie de timp pentru noi ca să putem face față

Timp pentru noi

Cred că fiecare dintre noi avem o activitate preferată care ne înlătură orice urmă de oboseală, supărare sau încordare. Unele mămici vor să iasă la o cafea în oraş, unele merg la salon, la cumpărături sau pur și simplu savurează o prăjitură acasă în liniște, stau la televizor, pe internet, își fac ritualul de frumusețe, gătesc etc. Oricare ar fi plăcerea, eu cred că e nevoie să ne facem timp pentru noi. De ce? Ca să putem să fim calme, relaxate şi fericite.

Cum ar fi să facem tot timpul mâncare, curățenie şi să avem grijă de copil? Am fi ca niște roboți care nu ştiu altceva decât asta. Cum e să mai facem câte ceva și pentru noi? Eu zic.. relaxant.

De multe ori când Edy doarme la amiază eu strâng prin casă şi fac mâncare dar am zile când pur şi simplu stau în pat lângă el și nu fac altceva decât să butonez telefonul. Da, două ore asta fac și cred că le merit.

Știți că sunt persoane care dacă nu savurează cafeaua de dimineață se simt rău. Asta e din cauză că o beau în grabă şi nu reușesc să se bucure de moment și să aibă energia necesară tot restul zilei.

Uneori avem nevoie de timp pentru noi ca să putem face față

Pe mine mă relaxează mersul la cumpărături chiar dacă e și Edy cu mine. Pe unele tocmai ideea de evadare, de a nu fi copilul în preajmă le încântă.

O să spuneți că trebuie toate făcute şi da, așa e. Şi pentru mine copilul e prioritatea şi nu pot să stau în pat când știu că nu am ce să îi dau de mâncare când se trezește, însă sunt momente în care mă prefac că nu văd jucăriile din sufragerie sau amân să pun la spălat doar pentru că am nevoie de timp pentru mine. Sunt zile fulger în care zbârnâi ca o albină și zile relaxante, momente în care mă joc cu Edy fară să îmi stea gândul că trebuie să curăț aragazul şi cred că așa mă păstrez eu liniștită. Stresul permanent nu face bine nimănui.

Toate avem nevoie de timpul nostru, chiar dacă asta nu înseamnă stat în pat. Pentru mine timp liber e atunci când nu gătesc sau când stau pe blog, însă pentru altele poate fi chiar când gătesc, citesc sau merg la sală. Mai exact, când fac lucruri cu plăcere.

Avem nevoie de timp să vedem că suntem liniștite şi pentru asta trebuie să ne oprim din goana contra cronometru. Tu îți oferi acest timp?

Pe curând!

Facebook Comments
Doar cine e părinte poate să înțeleagă
Curățenie de primăvară

3 Comments

 • avatar image

  racoltapetru6

  mart. 22, 2016

  Reply

  Cam așa procedez și eu, chiar dacă nu-s familist. Momentele de relaxare sunt ca un imbold pentru a trece mai ușor peste cele de muncă, ori de care ar fi aceasta.

 • avatar image

  Aliosa

  mart. 22, 2016

  Reply

  Buna dimineata Mami ! :) Ador CAFEAUA de dimineata, Caci fara ea, sincer, ma doare capul Cand vad afara ca-i rece si multa ceata Ce te obliga de iesi, sa-ti pui l gat fularul .......... Multumesc pentru vizita facuta pe aliosapopovici.wordpress.com/2016/03/22/ youtu.be/_2pTasloA-s O zi cu SOARE macar la tine ! :) Aliosa.

 • avatar image

  mcooper801

  mart. 22, 2016

  Reply

  Adevarat ! Trebuie sa ne mai luam cate o pauza , sa mai "descalecam" din masina , totul pentru a nu trece pe langa frumusetile vietii in graba mare si ca sa savuram frumusetile vietii ! Seara plina de magie ! <3

Lasă un răspuns