Sarcina, maternitate si nastere

Ce gândește o femeie când află că e însărcinată?

Însărcinată

De cele mai multe ori, femeile au anumite simptome care le duc cu gândul la o posibilă sarcină, fie că se așteaptă, fie că nu. Primul mod de a confirma acest lucru este, de regulă, testul de sarcină. Când facem un astfel de test, unele dintre noi ne rugăm în gând să fie pozitiv, altele speră să vadă doar o liniuță. Dar cum e senzația aceea când apar cele două linii? Ce gândesc viitoarele mame?

1. Oare chiar sunt însărcinată? Eu știu că dacă ies două linii, chiar dacă una se vede foarte vag, este sarcină în mod clar. Testele nu prea greșesc, excepțiile sunt rare, așa că cel mai probabil e bebeeee.

2. Cum să îi spun soțului/ iubitului oare? Spune-i în așa fel încât să nu îl sperii :). Poți alege ceva deosebit ca să îi dai marea veste, de exemplu o cină în oraș, un tricou personalizat sau îi spui pur şi simplu. Eu prefer intimitatea, veștile de acest gen nu cred că se dau de față cu multă lume sau prin mesaje la telefon, dar fiecare are dreptul să aleagă în funcție de felul de a fi. Iată și alte variante pe care le poți folosi.

3. O să mă îngraș? Trebuie să te gândești că un copil care urmează să se nască are în jur de 3 kg, la care se adaugă lichid amniotic, placentă etc. Crește cantitatea de sânge din corp, au loc diferite modificări, așa că e posibil să iei câteva kilograme. Dacă mănânci normal, sănătos, în așa fel încât să oferi și copilului nutrienții necesari, după naștere vei da jos foarte ușor.

4. Oare cum o să îmi stea cu burtă? Eu sunt de părere că toate gravidele sunt frumoase. Au ceva special, emană fericire şi curaj, așa că nu are cum să nu îți stea grozav. Totul se întâmplă treptat și vei avea timp să te obișnuiești cu noile schimbări.

5. Să merg la medic? Da, dacă a ieșit testul pozitiv, fă-ți o programare la medicul ginecolog pentru a-ți face o ecografie. Dacă nu ai făcută deja analize înainte, îți va spune el ce e necesar să faci.

6. Oare o să ne descurcăm cu banii? Un copil este o binecuvântare, dar nu este ușor de crescut. Însă, dacă sunteți chibzuiți şi faceți totul din timp (puteți pune şi bani deoparte încă din timpul sarcinii), vă veți descurca grozav!

7. Oare pot mânca orice? Eu cred că ar trebui oricând să fim atenți la alimentație, mai cu seamă dacă ești însărcinată! Mănâncă sănătos, din locuri de încredere, ca să nu te îmbolnăveşti, iar copilul tău o să crească frumos.

8. Mai am voie să fumez, să beau cafea, alcool? Nu. Dacă vei face asta, poți să îi faci copilului rău. E mai bine să renunți la orice viciu ca să eviți diferite probleme. Iată ce zic specialiștii că e bine să eviți în sarcină!

În concluzie, femeile când află de o sarcină își fac griji. Multe! Bineînțeles că întrebările din capul nostru sunt și mai multe, așa că lista rămâne deschisă. Nu te speria, vei vedea că totul vine de la sine, iar când îți vei ține puiul pentru prima dată în brațe va fi cel mai frumos sentiment pe care l-ai avut vreodată.

Tu ce ai gândit atunci când ai văzut două liniuțe?

Daca îți place să citești articolele mele și vrei să fii la curent cu ceea ce postez, mă poți urmări pe pagina de Facebook.

Pe curând!

Facebook Comments
Despre sex. Al copilului, bineînțeles
Mișcările fetale în timpul şi... după sarcină?

5 Comments

 • avatar image

  Racolța Petru

  apr. 25, 2016

  Reply

  Îmi amintesc că am văzut mai demult o femeie însărcinată atât de frumoasă că am rămas cu gura căscată. M-am mirat, deoarece în pozele dinainte nu arăta atât de bine.

  • avatar image

   emotiidemamica

   apr. 25, 2016

   Reply

   Pai da, sarcina chiar face femeile frumoase

 • avatar image

  Monica

  apr. 25, 2016

  Reply

  Interesant post, desi e cale lunga pana sa ma gandesc la asta :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   apr. 25, 2016

   Reply

   Da... poate faptul ca citești de pe acum orice o sa te ajute sa nu fii panicata

 • Cum așezăm penisul bebelușului în scutec? - Emoţii de mămică

  apr. 01, 2019

  Reply

  […] când a venit la mine o prietenă care m-a văzut că îl schimb pe Edy. Ea nu are copii, dar e însărcinată și se pregătește pentru ce urmează, așa că voia să vadă cum procedez […]

Lasă un răspuns