Povestiri din viata

Elefantul

Edy zicea de mult „antantul” (elefantul). Pentru a-l învăța să pronunțe corect îi spuneam ”ele- ele- ele- fant” pe linie melodică 😃. Nu i-a trebuit mult până să pronunțe corect. Râdea de fiecare dată când îi repetam şi zicea uneori ca mine, uneori ca el, pentru amuzament. Dacă am văzut că a reușit să pronunțe şi știe forma corectă, nu am mai insistat. Am zis că va rămâne el cu gândurile proprii şi va mai exersa, cum face de obicei cu cuvintele noi. Când va vrea, va zice.

De curând a venit circul în oraș. Nu am fost la spectacol, mă gândesc că Edy nu ar înțelege mare lucru din ce e acolo. Eventual s-ar plictisi la numerele cu acrobații și va vrea să plecăm chiar în toi. Știam că  la circ putem vedea câteva animale în spate, la grajduri. Am mers acolo și deși ne așteptam să vedem un ponei și o lamă prin gard, am avut plăcerea de a vedea elefantul care păștea în apropiere.

Nu era în grajd, era pe câmp lăsat liber. Nu fugea, nu rănea pe nimeni, deși toți copiii puneau mâna pe el și îl fotografiau. Edy inițial nu a zis nimic, apoi a început să zâmbească și să spună ”ele- ele- ele- fant” așa cum îi cântasem eu. Mi s-a părut amuzant și m-am bucurat că are ocazia să îl vadă în realitate. Noi nu avem în zonă grădină zoologică, iar pe internet toate par mai mici sau mai mari decât sunt.

Elefantul era tare bătrân și scofâlcit și mi s-a părut slab, cocoșat și chinuit. Dar na, nu-i treaba mea să îmi dau cu părerea, mai ales că nu mă pricep. Copiii erau fericiți.

Pe curând!

Facebook Comments
”Vii cu mine?” Așa zic unii străini de pe stradă copiilor. Cum ți se pare asta?
Zile norocoase. O fi de la trifoi?

12 Comments

 • avatar image

  Aliosa

  apr. 19, 2016

  Reply

  Buna dimineata Mami ! Cand ajung in casuta-ti virtuala primul gand este la Edy care zilnic invata cuvinte noi ca si nepotelul meu ANDREI cu care in weekend m-am simtit mai TANAR cu 40 de ANI ! :) Link Si daca tot am pomenit cifra 40 ,in urma cu 40 de ani, NADIA COMANECI , fetita de doar cativa ani, RIDICA prin evolutia ei fenomenala la gimnastica, spectatorii in picioare la J.O de Vara de la Montreal ( 1976) ! :) Ce zici, EDY poate ajunge si el CAMPION ? :) La vara, noi il vom inscrie pe ANDREIUT la INOT !!! :) :) :) O saptamana plina de bucurii alaturi de cei dragi ! :) Aliosa bunicu' .

  • avatar image

   emotiidemamica

   mai 02, 2016

   Reply

   Buna seara! Nu imi fac planuri pentru el de pe acum. Voi aștepta sa vad ce aptitudini are si le poate dezvolta. Noi nu avem bazin de inot in zona deocamdată dar sigur ne vom orienta spre diferite activitati pentru a-i deschide orizontul spre ceva potrivit lui. Multumesc de vizita!

 • avatar image

  Racolța Petru

  apr. 19, 2016

  Reply

  Să ne povestești când îl înveți pe edy să spună „hipopotam”, că-i ceva mai greu. Aveam un coleg de clasa IV-a, care spunea mereu „hipoipopotam”! :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   apr. 19, 2016

   Reply

   Da, e un pic mai greu. I'am zis pana acum de hipopotam dar nu stiu dacă a zis si el in vreun fel.. o sa scriu :))

 • avatar image

  Monica

  apr. 19, 2016

  Reply

  Ai grija mare cu circul! Eu m-am speriat foarte tare de clovni si am ramas cu asta. Ii urasc si acum din toata inima. :(

  • avatar image

   emotiidemamica

   apr. 19, 2016

   Reply

   Nu am intrat la spectacol.. Noi avem in oras un asa zis clovn care vinde baloane. Inca nu ne-am apropiat prea mult de el sa vad ce zice Edy dar cred ca pana ajungem la circ se va obisnui si nu va fi vreo problema

 • avatar image

  Cristina

  apr. 20, 2016

  Reply

  Mie astfel de circuri care exploateaza animale nefericite mi se par nerecomandate copiilor. Nu cred ca vom calca pe acolo.

  • avatar image

   emotiidemamica

   apr. 20, 2016

   Reply

   Da, dar vezi ca ei nu inteleg partea asta a lucrurilor ci bucuria momentului si a spectacolului. Si pana la urma ori ca ducem noi copilul, ori nu, animalele tot asa sunt îngrijite..

   • avatar image

    Cristina

    apr. 20, 2016

    Reply

    Hmmm eu cred ca daca nu exista cerere, nu ar fi nici oferta...

    • avatar image

     emotiidemamica

     apr. 20, 2016

     Reply

     Asta e claaar, dar cum convingi sa nu mearga nicio mama cu copilul la circ?

 • avatar image

  Cristina

  apr. 20, 2016

  Reply

  PS Bravo Edy pt evolutie! <3

  • avatar image

   emotiidemamica

   apr. 20, 2016

   Reply

   :) multumim

Lasă un răspuns