Povestiri din viata

Prima noastră sabie

sabie simpla baloane

Lui Edy îi plac la nebunie baloanele. Dacă vede undeva vreunul, îmi repetă de 50 de ori și mi-l tot arată până îl fac să înțeleagă că l-am văzut. Am cumpărat destul de multe până acum.. clasice, în formă de inimioară, iepure, spirală, mici, mari, cu șnur, de tot felul. Azi am făcut o figurină. O sabie.

 

La noi în oraș este un clovn care, pentru un leu, face forme din baloane din acelea lungi (de modelat, așa se numesc). Am vrut și eu să cumpăr odată și mi s-a zis că nu merg umflate decât cu pompă specială, așa că am renunțat la idee. Voiam să fac şi eu flori şi inimi.

De câteva zile mi s-a pus pata pe o pompă de umflat baloane. Poate pentru că mă doare capul de fiecare dată când am de umflat. Azi când am ieșit afară, am avut o destinație precisă: librăria. Am cumpărat pompă şi am venit acasă și cu 5 baloane de modelat. De fapt cu 4, pentru că m-am oprit la spațiul de joacă, am scos pompa să văd cum funcționează şi au tăbărât copiii pe mine. I-am lăsat să umfle şi ei şi până la urmă am făcut și cadou unul. Dacă m-a rugat copilul, să nu îi fac pe plac?

Așa.. și cum vă spuneam.. am ajuns acasă cu 4 baloane şi pompa nouă. Am umflat, m-am agitat, nici măcar o inimioară nu am reușit să fac, așa că am intrat pe youtube și am urmărit niște tutoriale simple. Prima încercare a fost reușită, chiar dacă nu e perfectă. Nu vând, fac pentru noi acasă, așa că e mulțumitor.

De ce vă scriu despre asta?

Pentru că mi-am dat seama că e o investiție mică și se pot face multe lucruri. Oferim diversitate copiilor, le dăm jucării noi fără să plătim cine știe cât, eventual învață și ei cum se realizează, e distractiv, antrenant şi toată lumea știe că cele mai bune jucării sunt cele care pun la contribuție imaginația copilului (nu au butoane, becuri, sunete, sunt colorate etc).

Cred că e o activitate drăguță şi vreau să învăț să fac mai multe lucruri. Azi am făcut o sabie. Mi se pare că mi-a ieșit bine pentru prima încercare. Sper să mă antrenez cu timpul. După ziua de azi mi-am dat seama că nu e ușor să faci așa ceva chiar dacă pare. Trebuie mult antrenament. 

Pe curând!

Facebook Comments
Musafiri
”Vii cu mine?” Așa zic unii străini de pe stradă copiilor. Cum ți se pare asta?

8 Comments

 • avatar image

  Racolța Petru

  apr. 23, 2016

  Reply

  Văd cu uimire că și umflatul baloanelor din ziua de azi, necesită pregătire și scule anume. Nu știam.

  • avatar image

   emotiidemamica

   apr. 23, 2016

   Reply

   Pai na... evolueaza lumea si in directia asta :)

 • avatar image

  Cristina

  apr. 24, 2016

  Reply

  O idee buna. Cat costa pompa? Este o anumita librarie/papetarie care o vinde? La supermarket s-o gasi?

  • avatar image

   emotiidemamica

   apr. 24, 2016

   Reply

   Eu am in apropiere o librarie din aceea cu multe jucarii si mai putine carti. Se gaseste orice, de la pixuri si globuri pamantesti, la xerox, steaguri, jucarii, clame de par si mingi. Pe pompa am dat 8 lei, baloane sint de 10 feluri, dar fiindca mai aveam acasa am luat doar de modelat. Cred ca se gasesc si la hipermarket la papetarie sau unde sunt baloane, dar cred ca în orase mai mari unde oferta este mai mare. La noi nu se gasesc in carrefour dar in magazinele astea tip librari e plin

   • avatar image

    Cristina

    apr. 26, 2016

    Reply

    Multumesc pt raspuns. O sa caut si eu. Sigur va fi distractie maxima la un pret derizoriu. Pup.

    • avatar image

     emotiidemamica

     apr. 26, 2016

     Reply

     La noi chiar a prins distractia. Pana si pompa e distractiva. Sabia s-a desumflat dupa 2 zile..

 • avatar image

  Mamica Mariei

  apr. 25, 2016

  Reply

  Ce frumos!!! Eu credeam ca e cumparata!!! Super ti-a iesit! Iei pompa in geanta si baloane si distrezi copiii! :))))) eu stiu ca nu e usor sa faci asta si de asta nici ju am incercat... ma tem prea tare ca voi sparge balonul :)) spor la modelat baloane. Pup

  • avatar image

   emotiidemamica

   apr. 25, 2016

   Reply

   multumim!

Lasă un răspuns