Nou nascut si bebelus / Sarcina, maternitate si nastere

Despre sex. Al copilului, bineînțeles

Sexul copilului

Eu și soțul meu avem în familie multe perechi de gemeni, așa că întotdeauna m-am așteptat să facem și noi gemeni. Când am rămas însărcinată și m-am dus la ecograf, pentru mine a fost o emoție mai mare să știu câți bebe sunt decât aflarea sexului bebelușului. Pot recunoaște că am răsuflat ușurată când mi s-a spus că e unul singur.

Sexul bebelușului ni s-a spus când sarcina mea avea cam 15 săptămâni. De obicei după 11-12 săptămâni se poate afla. Depinde de poziția copilului la ecograf, de performanța aparatului, de mai multe lucruri.

Există multe mituri cu privire la aflarea sexului: de exemplu unii îi dau cu sare pe cap gravidei și apoi urmăresc unde duce mâna. Unii o pun să ridice o batistă. Mai sunt niște ritualuri cu verigheta, calendarul chinezesc, forma burții, simptomele sarcinii, bătăile inimii viitorului bebeluș etc.

Eu cred că toate acestea sunt mituri și faptul că unele se adeveresc sunt simple coincidențe. Fiecare sarcină e diferită. Ecograful are o acuratețe destul de mare în zilele noastre, mai ales cel 3d, însă cu 100% siguranță sexul copilului se află abia la naștere.

Mulți părinți își doresc expres un băiat sau o fetiță și de multe ori sunt dezamagiți când află că nu li se va îndeplini dorința. Eu cred că oricât de mare ar fi dezamăgirea, atunci când ții în brațe propriul copil îți dai seama că e tot ce ți-ai dorit și nu îți mai trebuie altceva.

Sexul copilului nu se stabilește în timpul sarcinii ci este dat de cromozomi încă din momentul în care ovulul este fecundat. Există tot felul de soluții care pot influența sexul copilului, însă nu au succes de fiecare dată.

Tu ești viitoare mămică? Ai aflat sexul bebelușului?

Dacă da, înseamnă că de acum ai la ce te gândi. Micuțului tău îi trebuie un nume frumos și bineînțeles e nevoie să îți pui la punct bagajul de maternitate și celelalte lucruri.

Noi ne mai dorim încă un copil și nu mi-am pus problema că aș vrea neapărat o fată, să fie pereche, însă mi-ar plăcea să văd cum este. Ador să fiu mamă și orice sex ar avea copiii mei sunt convinsă că voi fi întotdeauna mândră de ei.

Pe curând!

Facebook Comments
Când să faci al doilea copil?
Sfaturi pentru părinții începători

8 Comments

 • avatar image

  Monica

  mai 06, 2016

  Reply

  Imi place mult titlul :)) Cât despre sexul copilului, cred că este o problemă. Am văzut mulți părinți dezamăgiți de faptul că nu a ieșit ce și-au dorit. Și pot spune că m-a deranjat. Nu știu de ce, dar m-a deranjat. Eu am fost exact ce și-a dorit tata. El a zis: "vreau FATĂ și s-o cheme MONICA!". Iaca poznă că i-a ieșit :))

  • avatar image

   emotiidemamica

   mai 07, 2016

   Reply

   :)) si eu am vazut parinti dezamagiti pe timpul sarcinii, nu si dupa aceea. Cred ca te gândești ca nu isi iubesc copilul cand spun ca voiau altceva.. dar eu nu cred ca nu il iubesc.. Tatal tau a avut feeling bun. A stiut el ce a plamadit :))

   • avatar image

    Monica

    mai 09, 2016

    Reply

    Daaaa... A stiut :))

 • avatar image

  Racolța Petru

  mai 08, 2016

  Reply

  Și tatăl meu a avut mereu ce și-a dorit: doi băieți și apoi o fată. Desigur că e o chestiune de noroc. Eu zic să fii pregătită, că data viitoare s-ar putea să ai gemeni, după cum mi-ai lăsat de înțeles din istoricul familiilor. :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   mai 08, 2016

   Reply

   Pai adevărul e ca nu vreau sa ma opresc la unul singur, dar nu m-am gândit la inca doi (deodata) :))

 • avatar image

  Super-Mami

  mai 10, 2016

  Reply

  La cat de greu mi se pare acum (ma doare spatele etc etc), sincer si eu as fi preferat gemeni si au revoir. Dar na... o sa mai incercam la un moment dat, sa iasa si un baietel, ca sa fie pereche :). Daca nu, nu e cu suparare! Sanatos sa fie!

  • avatar image

   emotiidemamica

   mai 11, 2016

   Reply

   :)) eu cred ca o sa iti schimbi parerea. Am o prietena care vrea 4 copii si de cand a nascut a zis clar ca nu mai vrea gemeni. Ea zicea ca face 2 perechi de gemeni si gata, dar si-a dat seama ca doi deodată e tare greu...

 • Săptămâna 13 de sarcină - Emotii de mamica

  iul. 13, 2016

  Reply

  […] jucăuș. Inimioara bătea cu 144 bătăi pe minut însă din cauza poziției nu s-a putut vedea ce sex are. Vom afla data viitoare. I-am văzut însă mânuțele cum le ducea spre cap, ținea picioarele […]

Lasă un răspuns