Povestiri din viata

Mami, nu cânta!! Așa îmi spune când încep să îi cânt

cum te cheamă

E clar! N-am voce deşi am fost în corul școlii în generală, ba chiar aş spune că eram vocea întâi :). Cântam frumos toate colindele, ba chiar şi în liceu am falsat interpretat „Silent night” în fața cancelariei.

Cred că mi-am pierdut din aptitudini între timp, nu m-am antrenat destul, poate corzile vocale şi-au pierdut din elasticitate 🙂 sau a fost lumea din jur prea drăguță să nu mă huiduiască. De ce vă spun asta? Pentru că Edy nu vrea să mă (mai) audă cântând..

Voce nu am, înțeleg, dar eu credeam că nu prea pun copiii la suflet lucruri de genul ăsta. Adică trebuie să fiu ori afonă rău de tot, ori Edy are urechea muzicală prea dezvoltată şi îl zgarie pur şi simplu ă-ă-ă-urile mele. Altfel nu-mi explic.

„Mami! Nu cânta!”

Dacă îi cânt orice melodie pe care nu o știe, nu contează că e populară sau de la radio, hip hop sau manea, se încruntă şi deja începe să îmi spună „nu cântă!” (încă nu zice corect cânta). Dacă mai continui, deja îi dau lacrimile.

Ceea ce încă pot să îi mai cânt sunt câteva versuri din melodiile lui preferate: oac, oac, diri, diri; un elefant se legăna; vine vine primăvara. E încântat de melodie, nu de faptul că îi cânt, stă şi ascultă atent versurile, completează, dar s-a întâmplat să îmi spună şi la unele dintre ele să nu mai cânt.

Azi a luat din bucătărie o lingură de lemn şi i-am cântat „lingura şi strachina, mămăliga-i gata, nu mânca din ciorba mea, că te spun lu’ tata”. L-au încântat la maxim versurile pentru că aveau cuvântul „strachină” de care nu a auzit niciodată şi în plus nu aveam de făcut melisme care să îl zgârie. Așa mai reușesc și eu să cânt câte ceva.

Uneori uit 🙂

Câteodată aud o melodie și o fredonez prin casă pentru că uit că el nu vrea să cânt şi pur şi simplu îmi atrage atenția. Fredonează şi el „o-o oina” adica „eroina”, „ale ale ale”, „mă ucide ea”, „dansez” şi „guiaca” (gura ta), adică tot ce e în top acum la radio. Mă bucur că n-am nimerit perioada cu „vara nu dorm”.

Noi ținem de multe ori radio deschis pentru că în sufragerie unde ne jucăm mai des, televizorul e la nivelul lui și e tentat să îl atingă dacă  îl vede deschis, așa că nu îl deschidem decât foarte rar. Norocul meu… că dacă ar vedea și videoclipurile..

Voi care credeți că sunt motivele pentru care nu vrea să cânt? Ați pățit și voi așa cu copiii? :)) Edy poate să îmi spună, dar dacă nu ar fi putut vorbi cred că plângea din prima…

Pe curând!

Facebook Comments
Halatul cu iepuraş
Despre prieteni virtuali și cărți

6 Comments

 • avatar image

  Racolța Petru

  mai 15, 2016

  Reply

  Pe mine chiar mă amuză situația descrisă de tine, fiindcă nu am mai auzit-o. :) Și eu am avut voce atractivă, până pe la majorat, dar apoi mi s-a schimbat, și nici mie nu-mi mai plăcea. La tine, însă, nu știu care-i problema, dar sper să fie temporară.

  • avatar image

   emotiidemamica

   mai 15, 2016

   Reply

   Nu cred ca e temporara :)) cred ca a crescut Edy si e un fel de a-mi spune sa-mi tin gura :)))

 • avatar image

  mamicadeleut

  mai 17, 2016

  Reply

  Si eu patesc la fel ! Sotul este cantacios amator si copilului ii face mare placere sa il asculte indiferent de melodie. In schimb cand ma apuca pe mine cantatul...prapad...imi pune mana la gura si fuge la tatal lui, il ia de mana si il pune sa ii cante. Sotul zice ca ii stric urechea muzicala daca falsez si cand o sa mai creasca nu o sa isi mai dea seama cum se canta corect asa ca am incetat sa il mai stresez pe bietul copil ! Acum imi dau seama ce nervi ii faceam cand avea cateva luni si ii cantam sa adoarma ! :) Pe mine ma mai pune sa ii cant doar fragmente din diferite melodii ca sa poata continua el cu refrenul.

  • avatar image

   emotiidemamica

   mai 17, 2016

   Reply

   Eu nu i-am cantat sa adoarma :)) a avut noroc :)

 • avatar image

  Mamica Mariei

  mai 17, 2016

  Reply

  Maria e topita dupa cantatul meu... ma pot considera norocoasa. Si eu am fost in corul scolii... si al bisericii... si imi place mult sa cant. Iar Maria ma studiaza foarte atenta atunci cand ii cant. Eu nu cred ca nu ai voce... cred ca Edy vrea sa cante el si nu tu... nu stiu... zic si eu... cred ca vocea mamei, pt copil, indiferent daca mama vorbeste sau canta, este cea mai frumoasa... nu cred ca nu ii place cum canti. :*

  • avatar image

   emotiidemamica

   mai 17, 2016

   Reply

   :)) eu cred ca vocea mamei e cea mai frumoasa cand vorbeste.. nu si cand canta :)) poate transmit prea multa emotie :))

Lasă un răspuns