Activitati si jocuri / Povestiri din viata

Activități educative în aer liber

activități

Noi acum locuim la bloc, dar undeva în apropierea orașului avem o bucată de pământ unde am răsădit câțiva copaci. Avem și căpșuni, zmeură, câteva fire de roșii, de vie, afine etc. Mergem des pentru că lui Edy îi face plăcere să aibă activități în aer liber şi mi-e şi mie destul de comod să stau cu el afară. M-am cam plictisit de cartier şi cred că nici Eduard nu mai e încântat de zonă, însă acolo parcă prinde aripi. În plus reușesc să îngrijesc şi plantele.

Are o găletuşă, lopățele, tot felul de forme şi cum era de așteptat o movilă de nisip unde să se joace. E încântat, deși nu are coordonarea grozavă şi formele încă nu ştie să le folosească. Faptul că stă la aer, că se joacă, exersează şi se antrenează, pentru mine e cel mai bun lucru.

Activitati-aer-liber-copil-2-ani

Astăzi, una dintre activități a fost udatul plantelor.

I-am pus o găleată cu apă, i-am arătat cum se udă plantele cu stropitoarea şi l-am pus la treabă. Era ud fleaşcă, își turna efectiv apă pe pantaloni şi pe adidaşi până nimerea planta, dar era atât de încântat că nu m-a lăsat inima să-l întrerup. L-am coordonat doar spre fiecare plantă în parte, am cărat găleata cu apă ca să îi fie ușor și l-am privit cu un zâmbet larg. Am savurat şi eu bucuria lui. Cărui copil nu îi place să se joace cu apa? Îi bălteau șosetele în încălțări, dar cu fiecare umplere de stropitoare era tot mai hotărât să ude planta în sine şi nu lângă ea. A reușit de multe ori.

Ce a învățat din toate astea? Să se coordoneze, să se concentreze, să îngrijească plante, să fie muncitor şi responsabil şi mi se pare o activitate ideală pentru un copil de vârsta lui (mâine împlinește un an şi 9 luni). Știu că nu toată lumea are unde să facă astfel de lucruri însă dacă aveți, pe timpul verii ar trebui să uitați de spații de joacă, mall şi parcuri. La noi orice gâză îl încântă, orice căpșună culeasă, fiecare fir de iarbă şi cred că face mai mult decât orice. Da, am mâncat azi și zmeură bio (a început să se coacă) şi are un gust demențial incomparabil cu cele din piață. Am avut şi căpșuni bune și încă se coc, dar copacii încă nu sunt foarte productivi. Nu contează, bine că vor fi acolo peste câțiva ani 🙂

Pe curând!

Facebook Comments
Teatru de păpuși
Edy are imaginație

3 Comments

 • avatar image

  mamicadeleut

  iun. 10, 2016

  Reply

  Ce scump este ! Si al meu este toata ziua cu furtunul in mana sa ude plantele, noroc ca robinetul este acoperit cu frunze si nu l-a descoperit inca.

  • avatar image

   emotiidemamica

   iun. 10, 2016

   Reply

   :)) e bine ca are unde. Abia astept si eu sa trecem la furtun. Acum cred ca m-ar uda cu el din cap pana in picioare

 • avatar image

  racoltapetru6

  iun. 11, 2016

  Reply

  Ce bine că aveți un astfel de loc! Îmi amintesc ce vrăjit eram și eu de miracolele din grădină și cât mă bucuram să culeg câte o legumă. :)

Lasă un răspuns