Produse, cumparaturi, review

Aspirator nazal pentru copii

Edy nu a avut multe răceli, dar când a fost nevoie de aspirator nazal, m-am bucurat că s-a inventat așa ceva. Pe cuvânt, din punctul meu de vedere e un lucru grozav pe care orice părinte ar trebui să îl aibă în casă.

Când bebelușii nu sunt răciți, există posibilitatea să se mai audă pe căile nazale câte o hârcâială, dar de cele mai multe ori e ceva normal și nu trebuie intervenit. Noi am făcut exces de aspirator (la sfatul pediatrei) când de fapt nu era necesar, dar asta e altă poveste pe care v-am mai spus-o.

Când e vorba de nasul sensibil al bebelușilor, avem mai multe variante de produse pe care le putem folosi la nevoie:

reer-aspirator-nazal-pentru-copii-70614

Pompițele. Sunt practice şi se pot folosi oricând și oriunde. Când bebelușul e răcit și ieșim afară, nu putem folosi aspiratorul, așa că o pompiță e alegerea ideală, mai ales că sunt ieftine. Dezavantajul e că nu se pot steriliza, se curăță cu apă şi săpun.

visiomed-babydoo-mx6-one

Aspiratorul nazal electric este puțin mai scump, dar are mai multe funcții. Visiomed BabyDoo MX-One pe care îl vedeți în fotografie (se găsește pe site-ul Noriel) este mic, funcționează cu baterii şi are funcția de extragere prin vacuum şi de curățare și irigare (prin pulverizare se permite unei solutii saline non-iritante sa penetreze delicat cavitățile sinusoidale). Funcționează cu rezerve igienice care pot fi înlocuite. 

Vârful este de silicon şi se recomandă sterilizarea accesoriilor la rece (nu la cald și nu în cuptorul cu microunde). Nu se va steriliza partea componentă principală, care conține compartimentul pentru baterii.

little-nosko-aspirator-nazal-plastic

Mai există şi aspirator nazal cu aspirare bucală dar şi aspirator nazal care se conectează la aspirator. Ambele sunt eficiente, însă cel care funcționează conectat la aspirator are dezavantajul zgomotului. Unii copii se sperie de aspirator, în plus nu poate fi folosit oriunde și oricând. Cel cu aspirare bucală este mai practic din punctul ăsta de vedere, doar că unii părinți sunt reticenți când aud că trebui să pună gura. Nu e nimic scârbos, mucozitățile ajung într-un spațiu special, deci nu au contact cu gura părintelui.

În funcție de vârstă, de copil, fiecare va face alegerea potrivită. Eu sunt de părere că dacă nu e răcit copilul, nu e nevoie de igienă extremă. Puțin ser în nări este destul, pentru că mucozitățile ies singure. Când e răcit, trebuie eliberate căile respiratorii pentru că altfel copilul nu poate mânca și nici dormi, așa că un astfel de ajutor prinde bine.

Sper să vă ajute sugestiile mele! Sănătate bebelușilor!

Pe curând!

Facebook Comments
Vară, soare? E nevoie de protecție!
Măsuțe, copii şi aer liber

No comments

Lasă un răspuns