Edy are imaginație

Imaginatie-copil-toddler-blog-parentingCredeam că treaba asta cu imaginația apare mai târziu :). Dar nu, cu cât accelerează dezvoltarea limbajului, cu cât știe mai multe cuvinte, cu atât vin și surprizele.

Zilele trecute, Edy mi-a zis din senin “un păianjen”. Știe cum arată, a văzut afară de nenumărate ori. Eu întreb “unde?”. Şi el, serios, duce mâna la ureche şi zice: “în uleche”. Am continuat discuția, întrebându-l dacă îl putem scoate de acolo și mi-a zis “da, Edy”. Deci își va scoate singur păianjenul din ureche :)).

Se juca cu o ruletă, măsura prin casă, așa cum a văzut că a făcut tatăl lui. De cele mai multe ori spunea “douăşpatlu”, dar când l-am văzut și l-am întrebat “ce măsori?” a răspuns: “o motocicletă”.

Azi i-am umflat două baloane şi i le-am pus pe pat. A început să râdă (lui îi plac foarte mult baloanele) și tot îmi spunea că sunt pe pat, că unul e roșu, celălalt portocaliu. După două minute a dispărut şi el şi baloanele și când a venit inapoi zice:

– A fugit.

– Cine a fugit? întreb eu.

– Baloanele.

– Unde au fugit?

– Acolo. Şi arată aleatoriu prin casă.

Dispare iar, vine cu baloanele în mână, le pune pe pat şi începe să râdă în hohote:

– Uite-le! A venit!

M-a amuzat teribil momentul, îmi venea să îl iau în brațe să îl pupăcesc tot dar l-am lăsat să își privească baloanele colorate care îl făceau să râdă așa cu poftă.

E amuzant şi totodată emoționant faptul că pot vorbi cu el. Mă surprinde de fiecare dată când îmi răspunde la o întrebare şi când se lasă cu imaginație, îi fac jocul. Era o reclamă cu o mămică și fiul care stăteau de vorbă şi el îi zicea că a călătorit și a văzut tot felul de lucruri şi ea mirată îi punea întrebări din “excursie”. Cam așa mă văd și eu pe mine în discuțiile cu Edy :).

 Pe curând!

Facebook Comments

4 responses to “Edy are imaginație

  1. Foarte receptiv Edy, iar imaginația lui e pe măsură.

  2. Frumos 🙂
    Imi plac povestile acestea :))
    Aveti grija de voi! <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *