Jurnal de sarcina

Gânduri și emoții de mamă

jucarie-noriel-bebeCând mă uit în cutia cu haine mici mici de bebeluși, când văd prin casă zornăitoarea cu galben, roşu şi verde, jucăria de dentiție, bavețelele şi scoica de masină, mă intreb oare cum va fi să o iau de la capăt. De fapt nu o iau de la capăt, ci voi descoperi că în inima mea este foarte mult loc pentru iubire şi că îmi fac degeaba  prea multe gânduri.

Zilele trecute m-am întâlnit cu o mămică a unui băiețel de doi ani jumătate şi a unei fetițe de 5 ani și ceva. Îmi zicea cât de frumos e cu doi, cât de bine se înțeleg, mănâncă amândoi, se joacă, fac totul împreună. Eu nu știu cum va fi, cum voi fi și ce va fi. Cred că începutul e mai greu, apoi totul vine de la sine. Când e dragoste, e armonie şi fericire.

Viața noastră acum e foarte frumoasă. Edy vorbește, îmi explică lucruri, e foarte inteligent şi uitându-mă așa la el mi se umple sufletul de bucurie. Îi explic de fiecare dată traseul când plecăm de acasă, știe ce cumpărături facem, în magazin mă descurc cu el destul de bine să nu se trântească pe burtă plângând, mi se pare că înțelege lucrurile ca un copil mult mai mare. Sper că atunci când îi voi explica despre bebe nr. 2 totul va fi bine. El se atașează mai greu, dar când se atașează, e lapte și miere. Sper să facem împreună bagajul de maternitate, să cumpărăm împreună lucruri de bebeluși (oferte multe se găsesc pe site-ul Noriel), să îl implic şi pe el ca să nu simtă trecerea bruscă la o nouă etapă.

În general lucrurile pe care ni le planificăm noi din timp nu prea bat cu realitatea, așa că sunt convinsă că o să se schimbe pe parcurs multe. Chiar dacă am mai trecut printr-o sarcină, nu înseamnă că acum mă simt mai știutoare. Totul e nou și acum, emoționant, cad şi eu în butoiul cu întrebări care încep cu „oare” dar în final mă ridic, zâmbesc și îmi spun că totul va fi bine.

Sarcina mea e încă la început și faptul că nu văd ce se întâmplă acolo, nu mișcă nimic, îmi dă emoții. Mâine am programare la medic și îmi va spune dacă e o sarcină viabilă (adică dacă se distinge inimioara). Eu cred că e.. așa simt. Îmi doresc să fie şi să o duc la capăt cu bine.

Pe curând!

Facebook Comments
Sarcina la 7 săptămâni
Prima ecografie. Sarcina nr. 2

5 Comments

 • avatar image

  mopana

  iun. 09, 2016

  Reply

  Si eu mi-as fi dorit un surior sau o fratioara, dar nu am avut parte :( Aveti grija de voi! <3

  • avatar image

   emotiidemamica

   iun. 10, 2016

   Reply

   Asa a fost sa fie.. sa nu iti para rau

   • avatar image

    mopana

    iun. 10, 2016

    Reply

    Uneori nu pot sa ma abtin sa nu-mi para rau :) Dar trece repede :))

 • avatar image

  racoltapetru6

  iun. 09, 2016

  Reply

  Cât o fi Edy de mic, tot o să te-ajute-un pic! :) Ca o coincidență: și vecina care mă ajută la menaj e însărcinată, iar astăzi merge să-și vadă prima oară fătul din burtică.

  • avatar image

   emotiidemamica

   iun. 09, 2016

   Reply

   Ce frumos :) pai sa nu o pui prea mult la treaba sa nu o chinui :))

Lasă un răspuns