Povestiri din viata

Pămătuful colorat

Emotii-de-mamica-blog-parentingNu știu dacă toată lumea are în casă pămătuf din acela colorat de șters praful. Noi avem şi nu prea îl foloseam până să vină Edy pe lume. Nu pentru că nu ștergem praful, ci pentru că ștergem cu altceva.

De când Edy a crescut, au ajuns multe lucruri sub pat, după pat, între dulap și birou, sub canapea, sub frigider etc. Dintre toate ustensilele din casă, pămătuful s-a dovedit a fi rezolvarea. E micuț, încape oriunde, așa că dacă era nevoie, apelam la el de fiecare dată.

Astăzi am primit un cadou şi aveam prin casă cutia goală. De obicei îi mai las lui Edy cutii la îndemână să se joace, pentru că se mai bagă în ele sau le târâie prin casă. Cutia de azi era înaltă dar foarte îngustă cum n-a mai avut nicio cutie până acum. A băgat în ea o rață şi râdea când o vedea acolo, o închidea înăuntru, râdea din nou când deschidea cutia, o plimba. Când a fost vorba să o scoată de acolo.. hop.. problemă! S-a aburcat, a băgat mâna, mi-a arătat că e acolo, s-a învârtit și până la urmă i-a venit în minte soluția: pămătuful!

M-a chemat să îi deschid ușa de la balcon să îl ia şi s-a apucat de amestecat cu el în cutie fără niciun rezultat, bineînțeles. Era însă hotărât să o scoată. Tot cu cutia pe o parte a reușit, dar cât s-a agitat acolo eu m-am amuzat copios şi mă gândeam că ține minte fiecare lucru făcut de noi, chiar dacă eu nu am mai folosit pămătuful de o lună. Înainte îl țineam la îndemână că descoperise bateriile la jucării şi toată ziua deschidea căpăcelele. Puține erau cu șurub, deci avea cu ce se juca. Cum cădea o baterie, se rostogolea direct sub pat și eu le scoteam. După aia, dădea şi el cu pămătuful pe sub pat.

Azi a fost foarte vesel și a mâncat foarte bine. A spart gingia unul dintre caninii de sus şi se pare că se observă diferența. Îl aștept şi pe următorul ca să știu sigur că aproape am scăpat de asta.

Cam atât de pe la noi. Voi ce faceți?

Pe curând!

Facebook Comments
Fetița pupăcioasă
Război între mămici

7 Comments

 • avatar image

  adndefemeie

  iun. 28, 2016

  Reply

  Eu am ascuns pamatuful (de ceva timp nu-l mai gasesc nici eu, cred ca l-oi fi aruncat) caci si acela era motiv de cearta. In schimb ei folosesc servetelele umede cand vor sa ma ajute cu stersul de obiecte de prin casa. Azi m-am distrat cu prajituri cu visine. Am fost la masaj (remodelare corporala) cu cei doi monstruleti dupa mine (bucuria maseuzei) si nu mai tin minte cate minunatii au mai facut ai mei. Ne pregatim de concediu!!!!!

  • avatar image

   emotiidemamica

   iun. 28, 2016

   Reply

   Wooow!! Pai ce sa va urez.. distractie placuta si sa va odihniti si relaxati cat puteti (daca puteti cu doi :)))

 • avatar image

  Mamica Mariei

  iun. 29, 2016

  Reply

  Ce dragut! Succes in continuare cu caninii. Noi ne bucuram astazi de racoare si de cativa... doar cativa... stropi de ploaie. Buni si aia ca mai raciresc betonul :) pupici

 • avatar image

  Studio Galati

  iun. 30, 2016

  Reply

  Foarte receptiv, puiutul tau! :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   iun. 30, 2016

   Reply

   Asa este

 • avatar image

  racoltapetru6

  iul. 02, 2016

  Reply

  Ia te uite ce utilizări amuzante mai poate avea un pămătuf! :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   iul. 02, 2016

   Reply

   :)) si cred ca o sa ii mai găsim si altele

Lasă un răspuns