Sarcina, maternitate si nastere

Mai pot dormi pe burtă dacă sunt însărcinată?

Eu sunt o mare fană a dormitului pe burtă. Nu adorm altfel în general, dar de când am aflat prima dată că sunt însărcinată, n-am mai putut să mă așez aşa. Era ceva care pornea de la creier, o grijă a mea. Noaptea dacă mă foiam şi aveam vreo tendință să mă întorc, mă trezeam şi mă așezam pe-o parte.

Am citit că în primul trimestru de sarcină dormitul pe burtă nu afectează.  De fapt când vine momentul să nu mai trebuiască să dormi așa, devine poziția inconfortabilă. Am auzit şi de mămici care nu au avut burtica prea mare și au putut dormi pe burtă mai mult timp.

De când sunt la a doua sarcină, grija mea e la fel de mare, însă diferența este că acum mai e şi un năzdrăvan încă alăptat. Fiindcă e mare, dă din picioare, se urcă pe mine, se cațără ca în copac :). De multe ori trebuie să am grijă cum stau, să protejez burtica, să nu mă lovească din greșeală.

Înainte de somn îl alăptez la un sân, apoi cere din celălalt și iar din primul. Ca să nu mă mai rotesc în jurul lui, îi dau din aceeași poziție de la ambii sâni. Asta înseamnă că stau cumva pe burtă, dar mai mult pe lateral, cu grijă. Nu știu cum va fi mai încolo, dar mă gândesc că o să ne modelăm în funcție de situație şi ca totul să fie bine. Creşte şi burta dar creşte şi Edy şi va înțelege cum stau lucrurile din ce în ce mai mult.

După ce l-am născut pe Edy, o perioadă nu am putut să dorm pe burtă. Eram setată pe dormitul lateral :). Încă protejam burta şi chiar aveam impresia că mai mișcă ceva înăuntru. Se formaseră niște obișnuințe.

Voi cum procedați cu somnul? Eu nu mai simt nevoia să dorm pe burtă, adorm oricum. Cred că se setează şi niște responsabilități de mame în noi :).

Pe curând!

Foto mamaplus.md

Facebook Comments
Cum facem baie în timpul sarcinii?
Săptămâna 11 de sarcină

2 Comments

 • avatar image

  racoltapetru6

  iul. 02, 2016

  Reply

  Eu adorm pe stânga și apoi pe spate. Pe dreapta mă jenează ceva și evit pe cât pot.

  • avatar image

   emotiidemamica

   iul. 02, 2016

   Reply

   Oricum cel mai bun somn este pe stanga deci nu ai pierdut nimic

Lasă un răspuns