Povestiri din viata

Război între mămici

Când te întâlnești cu alte mamici nu ai cum să nu vorbești despre copii, asta e clar. Problema e că niciodată nu se găsesc două cu aceleași păreri, aceleași idei.
razboi-intre-mamici

Cele mai „războinice” discuții, în primii doi ani de mămicie, sunt cele despre alăptare, alimentație, somn, pus în premergător, pălmuța la pampers, ieșit afară, superstiții şi încă multe altele. Dacă vrei să rămâi zen, abține-te din a-ți exprima opinia!

Poate sună dur ceea ce am scris mai sus dar pe bune.. decât să te bagi în gura lupului mai bine te abții. Există multe mămici cu care nu ai aceleași păreri, dar sunt așa de rigide că nici nu acceptă faptul că tu ai o părere diferită. Se enervează dacă vii cu o explicație și din toată discuția, tu pari aia de pe altă lume. Mai bine nu te avânți în discuții!

Când găsești mămici cu care împărtășești anumite păreri, ai impresia că în sfârșit e soare şi pe strada ta

De multe ori totul se rezumă la ce a mai făcut copilul lor, că nu mănâncă, nu vorbește, e obraznic, împiedicat, nu ascultă, a făcut nu știu ce boacăne şi tot așa. Rar îmi e dat să aud o mamă care să vorbească de sentimente, de cât de fericită și împlinită e, de emoții etc.

Eu asta mi-aș dori. Să găsesc mame cu care să pot vorbi. Să savurez bucuria lor de a fi mame, să mă bucur pentru ele și când nu găsim un subiect în care nu cădem de acord, să ne înțelegem una pe alta.

Mamele vorbesc din experiență, încearcă să ajute cu modul de acțiune în anumite situații, dar unele o spun de parcă cuvântul lor e literă de lege. Se supără dacă îndrăznești să gândești altfel. Fiecare consideră că toate alegerile făcute au fost cele mai bune. Fiecare are propriile convingeri, dar un pic de modestie nu strică. Sunt eu deplasată?

Eu lui Edy nu i-am dat apă și mâncare solidă până la 6 luni, în premergător nu l-am pus, am mers pe autodiversificare, alăptez și acum la aproape 2 ani, nu l-am lovit niciodată și multe mame din jurul meu mă văd de parcă sunt de pe altă lume. Că înainte erau alte ”reguli” și copiii creșteau deștepți, frumoși și sănătoși.

Dar oare ar trebui să dau socoteală cuiva?

Uneori mă enervez.. apoi îmi trece. Am învățat să tac și să ascult, să îmi țin părerile pentru voi cei care îmi citiți blogul. Aș vrea să fiu și eu înțeleasă atunci când discut cu alte mame în realitate. Cer cam mult.. nu?

Pe curând!

Foto stayathomemoms.about.com

Facebook Comments
Pămătuful colorat
Activități educative în aer liber

2 Comments

 • avatar image

  Georgiana Nuţă

  iun. 23, 2016

  Reply

  Ai dreptate, nu se vor gasi 2 mamici cu aceleasi pareri. Eu de cand am ramas insarcinata, am primit sute de sfaturi, de la "de ce inca iei acid folic in luna a treia si nu ai trecut pe vitamine?" sau "poate ar trebui sa iei de capul tau ca nu patesti nimic" pana la "cum ?? la 12 saptamani inca nu stii sexul copilului? ca eu la vremea asta deja stiam" cum sa nu ii cumperi nimic? ia-i fata de toate, tot ce iti place ca o sa iti prinda bine".. ei bine, nu sunt superstitioasa din fire , dar nici nu am nevoie sa ma impinga cineva de la spate ca sa ii iau bebelui meu ceva... va veni si timpul lor!

  • avatar image

   emotiidemamica

   iun. 23, 2016

   Reply

   M-a amuzat comentariul. Sa inteleg ca esti inca insarcinata, nu? Stai sa vezi sfaturile de dupa :). Daca te iei dupa lume ai impresia ca ai cel mai subdezvoltat si prost crescut copil :))

Lasă un răspuns