Jurnal de sarcina / Sarcina, maternitate si nastere

Săptămânile 8-10 de sarcină

Săptămânile 8-10

În săptămânile 8-10 de sarcină majoritatea mămicilor au aflat deja că sunt însărcinate. Orice schimbare e ceva nou, chiar și pentru cele care mai au acasă copii. Nicio sarcină nu e la fel, așa că se pot întâmpla lucrurile total altfel decât ne așteptăm. În această perioadă problema cea mai mare o reprezintă grețurile. Țin cam tot trimestrul 1, din câte știu. Eu sunt o norocoasă pentru că nici la prima sarcină și nici acum nu am grețuri. Stările de slăbiciune mă îndeamnă să mă odihnesc mai mult, să nu am probleme, în rest sunt bine.

Zilele trecute am ridicat o găleată cu apă destul de grea (îl ajutam pe Edy să ude plantele). După aceea am avut scurgeri roz, așa că am realizat pericolul și am încercat să stau cât mai liniștită. Îmi e greu să vreau să fac de toate dar să fie nevoie să mă abțin, însă pentru sănătate și pentru puiul mic voi încerca să mă menajez. Pe Edy încă îl țin destul de mult în brațe (mai mult pe șold), dar nu simt să mă obosească.

Nu mă simt nici mai gurmandă, nu am pofte, însă seara trebuie să manânc ceva neapărat. Mi se fsce foame. A scăzut lactația foarte mult (încă alăptez) și se pare că Edy doarme mai mult noaptea, nu cere des sân.

În săptămânile 8-10 de sarcină, cel mic crește pe zi ce trece. Capul prinde formă, începe să se contureze ochii, nasul, pleoapele, gura, limba. La mâini și picioare se dezvoltă articulațiile așa încât își poate îndoi membrele. Degetele încep să fie vizibile și se formează camerele inimii. Organele sunt și ele la locul lor și se dezvoltă rapid, iar unele funcții sunt preluate de ficat, rinichi, plămâni. Creierul crește, iar capul bebelușului e cu mult mai mare decât restul corpului.

Eu încă nu am reușit să fac analizele, dar în această perioadă trebuie făcute. Suplimentele alimentare care conțin acid folic ar trebui să fie nelipsite, iar consumul de lichide, odihna și alimentația au un rol foarte important. Sper să fie o sarcină ușoară și să trecem cu bine peste toate.

Lui Edy i-am zis că mami are în burtică un bebe mic mic și a zâmbit. Acum, dacă îl întreb, știe despre asta. A zis că vrea un frate sau o soră, deși nu cred că știe ce înseamnă, dar apoi a zis și că vrea să avem acasă un bebeluș mic. Deci e promițător 🙂

Pe curând!

Poți vedea tot jurnalul meu de sarcină aici și dacă vrei să fii la curent cu ceea postez, mă poți urmări pe pagina de Facebook.

Facebook Comments
Săptămâna 11 de sarcină
Sarcina la 7 săptămâni

7 Comments

 • avatar image

  Adina

  iun. 18, 2016

  Reply

  Ce dragut, deja i-ai spus :) Sunt curioasa ce e bebe! Cat despre galeti, lasa prostiile... Destul ca trebuie sa il mai ridici pe Edy, sa il duci de colo colo... Ia ai grija de tine ca ne suparam!!

  • avatar image

   emotiidemamica

   iun. 18, 2016

   Reply

 • avatar image

  Mamica Mariei

  iun. 18, 2016

  Reply

  Ce frumos! Apropo de chestia asta cu anuntatul copilului deja nascut ca va avea un fratior...aseara am intrebat-o pe Maria daca vrea un fratior si a zis ca NU... :) nu stie ce inseamna... dar asta a fost raspunsul ei :))

  • avatar image

   emotiidemamica

   iun. 18, 2016

   Reply

 • avatar image

  racoltapetru6

  iun. 19, 2016

  Reply

  Mă bucur că nu ai grețuri, dar mă întreb dacă ai pofte mai deosebite, așa cum se întâmplă în unele cazuri. Mai ales că e perioada fructelor îmbietoare. O duminică frumoasă vă doresc, Mami! :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   iun. 19, 2016

   Reply

   Eu cred ca poftele astea pornesc de la creier.. Cand mananci doar ca esti insarcinata, nu se cheama pofte.. Alea pe care le stie lumea se lasa cu rau puternic dar sunt foarte rare. Restul sunt mofturi pe principiul "sa nu imi fie pofta". Si nu, nu am :) mananc ca srestul lumii inclusiv fructe. Zmeura avem acum in gradina si e super gustoasa

 • Sarcina la 7 săptămâni - Emotii de mamica

  iul. 03, 2016

  Reply

  […] Citește şi despre săptămânile 8-10 de sarcină […]

Lasă un răspuns