Jurnal de sarcina / Sarcina, maternitate si nastere

Sarcina la 7 săptămâni

Saptamana-7-de-sarcina-ecografie-jurnalCând am fost la primul ecograf pentru sarcina nr.2 (acum două săptămâni), nu s-a văzut mare lucru așa că mi-a zis medicul să revin (și am avut programare astăzi) să vedem dacă are inimioară și se poate considera sarcină viabilă.
Azi am fost şi se pare că embrionul meu e bine :). Are 7 săptămâni și 4 zile şi 152 bătăi de inimioară pe minut. Asta m-a bucurat, înseamnă că sunt „destul de” însărcinată :), fericită şi emoționată. Deja se zărea capul, puțin coloana, începe să prindă formă.

De acum am de făcut o serie de analize. La prima sarcină am făcut complexul Torch şi nu am imunitate la Toxoplasmoză şi Citomegalovirus, așa că o să repet doar analizele astea din complex. În rest voi face analizele cele clasice, la sânge şi urină pe care le fac toate gravidele :).

Cum mă mai simt?

Bine. La început am avut niște dureri de burtă care au dispărut, nu am grețuri, însă căldura nu îmi face bine. Dacă stau două minute în soare mă simt foarte slabită, parcă mi se face rău. Prefer să evit soarele, stau pe la umbră sau nu stau în loc la soare. Dacă merg nu am nimic, decât dacă nu mai pot de cald.

A început să îmi fie uneori foarte foame. Eu mănânc și seara acum dacă organismul cere, mai ales că alăptez. La prima sarcină nu prea mâncam seara, dar așa era atunci programul meu de masă. Dacă mănânc, mă simt foarte plină imediat. Simt pur și simplu că pocnesc deși nu am mâncat nici jumătate din porția mea normală. Parcă îmi stă mâncarea în gât. Cred că de asta mi se face foame așa, că nu apuc să mănânc normal. Eu deocamdată ascult ritmul organismului :).

În această perioadă se dezvoltă creierul bebelușului şi e foarte importantă odihna şi alimentația mamei. Acidul folic trebuie să fie nelipsit și eventual un complex de vitamine la recomandarea medicului. Evitați alcoolul! Face foarte mult rău pentru că trece aproape în totalitate în sânge. Poate provoca daune mari în dezvoltarea puiului şi sunt convinsă că nu vă doriți asta, nu?

Pe curând!

Citește şi despre săptămânile 8-10 de sarcină

Facebook Comments
Săptămânile 8-10 de sarcină
Gânduri și emoții de mamă

7 Comments

 • avatar image

  Mamica Mariei

  iun. 10, 2016

  Reply

  ❤❤❤❤❤❤

 • avatar image

  deea tusk

  iun. 10, 2016

  Reply

  Vai ce frumos! Ce emoție!!!!!!Să ai o sarcina ușoară și să ne povestești evoluția micuțului sau micutei!Ca mama, ai vreo premonitie ce o să fie?Oricum sănătatea e pe primul loc!O să alăptezi toată sarcina?Succes!!!!!

  • avatar image

   emotiidemamica

   iun. 10, 2016

   Reply

   :) multumesc! Nu stiu ce o sa fie.. si eu sunt curioasa, insa tind sa cred ca e tot baietel. Nu as vrea sa alaptez toata sarcina dar daca nu o sa reusesc altfel, voi face si asta. Edy suge mult si eu sunt slaba ca un băț. La prima sarcina eram chiar sub limita cu anemia si de asta as vrea sa renunt la alaptare, dar nu cred ca o sa pot la cum il vad eu pe Edy. Iau in continuare vitamine.. sper sa fie tot ok. Deocamdată lucrurile par in regula :)

 • avatar image

  mamicadeleut

  iun. 10, 2016

  Reply

  Felicitari ! Sarcina usoara !

  • avatar image

   emotiidemamica

   iun. 10, 2016

   Reply

   Multumesc!!

 • avatar image

  Mama Aluniţă

  iun. 11, 2016

  Reply

  Ce surpriza! Sa fiti cu totii sanatosi si sa aveti nervii tari - cu doi copii mici deodata, e absolut necesar :-)

  • avatar image

   emotiidemamica

   iun. 11, 2016

   Reply

   Sper sa trecem cu bine si peste momentele in care e nevoie de nervi tari :)

Lasă un răspuns