Activitati si jocuri

Teatru de păpuși

Știu că de când sunt însărcinată numai despre sarcină v-am scris. Poate pentru că sunt la început şi mă obișnuiesc mai greu cu ideea. Până aflu ce e sunt într-o emoție și o nerăbdare continuă (deși sigur o să fiu la fel şi după ce aflu :))). Cine îmi citește blogul știe că sunt entuziasmată și că nu mă pot abține :). Nu știu dacă o să umplem casa şi cu păpuși sau rămânem la mașinuțe, însă orice ar fi, sigur ne va inunda inimile de dragoste.

Noi ne-am baricadat în casă astăzi după mai bine de două ore de stat afară. Dacă s-a anunțat caniculă, nu ne riscăm să ieșim în orele de vârf. Am fost afară dimineață, când încă era umbră multă şi ne-am plimbat pe săturate. De fapt eu, că Edy ar mai fi stat trei ore. Nu mă simt în apele mele dacă e prea cald (da, tot despre sarcină vorbesc) așa că ajungem în casă şi ne căutăm activități de toate felurile.

Nu ne jucăm cu păpuși ci cu trenuri.. dar facem şi teatru de păpuși.

Lui Edy îi plac foarte mult mașinile şi trenurile. Când ieșim le ia cu el. Ca să mai schimb activitățile folosesc jucării de pluş (cu care el în mod normal nu se joacă) şi le pun să îi vorbească, să alerge după el şi să îl prindă, să spună cuvinte comice, cam tot ce îl face pe el să râdă. Şi trenurile vorbesc la noi în casă :).

Încă nu am ajuns la partea în care hrănim rățuștele sau le spălăm pe dinți, dar cred că nu e o etapă foarte îndepărtată. Mă gândeam că mămicilor cu fetițe le e mult mai ușor să facă asta, mai ales că oferta de păpuși este foarte mare. La noi în parc toate fetițele au cărucioare cu păpuși și le îngrijesc așa cum văd că fac mamele lor cu ele. Sunt activități din viața de zi cu zi pe care copiii vor să le imite, ca să se simtă adulți.

Cred că teatrul de păpuși făcut acasă ajută mult. Copiii învață mai ușor din joacă. Ştiți şi voi că dacă cicăleşti un copil nu se prinde nimic de el. În schimb, dacă vede ceva la personajul preferat, e lege :)). Nu?

Pe curând!

Facebook Comments
Să lipim forme! Activități copii 2 ani
Activități educative în aer liber

2 Comments

 • avatar image

  Aliosa

  iun. 17, 2016

  Reply

  Weekend placut ! :) youtu.be/t35EdVgDSCs Aliosa.

  • avatar image

   emotiidemamica

   iun. 17, 2016

   Reply

   Multumesc! La fel!

Lasă un răspuns