Produse, cumparaturi, review

Combinezon pentru bebe? Avantaje şi dezavantaje

 

Ştiți vorba aia: „omul gospodar își face iarna car şi vara sanie”? Ei.. cam așa suntem şi noi de multe ori. Acum, de exemplu, mă gândesc la bagajul de maternitate şi dacă să cumpăr sau nu un combinezon. Nasc in ianuarie şi vara e cam greu să găsești așa ceva. Noroc cu magazinele online si cu reducerile .

Mie îmi plac mult hăinuțele de bebeluși și acele fâşuri tip combinezon. Pentru Edy am avut unul primit cadou şi ne-a prins tare bine. E pentru 6 luni așa că nu apucă să îl poarte şi bebe Ioana. Va fi vara cand va avea ea 6 luni.

Acum am nevoie de ceva mai mic.

Există şi combinezon cu blană, tip costum de ursuleț. Mi se par adorabile. Copilul arată ca o jucărie de pluș îmbrăcat în așa ceva. Am văzut mai multe culori şi cu tot felul de animale în magazine.

combinezon bebe

Avantajele achiziționării unui combinezon:

Avantajul lor este că țin cald. Iarna sunt super, țin la spate (știți că toată lumea are o problemă cu frigul la spate la copii). Nu îi ies hainele din pantaloni când se foieşte. Sunt uşor de îmbrăcat, practice şi până își dă el seama că îl echipezi ai şi terminat.

De regulă, bebeluşul mic nu se prea mișcă. Stă acolo ca în sacul de dormit şi când îl pui sau îl iei din cărucior nu mai trebuie să îi aranjezi hainele. Majoritatea au şi pentru mâini și picioare niște protecții din acelaşi material şi asta ajută.

Totuși, există şi dezavantaje. 

Când copilul mai crește, e destul de incomod. Există o perioadă în care vrea să își bage mâinile şi picioarele în gură şi dacă se nimereşte să fie treaz în cărucior afară, e cam nasol. Dacă învață să meargă le este incomod să fie gros îmbrăcați la picioare. În final trebuie să treci la pantaloni şi geacă.

Dacă folosești sisteme de purtare ergonomice, nu poți folosi combinezonul. Copilul are nevoie să stea cu picioarele depărtate în sistem, așa că dacă îl îmbraci în combinezon trebuie să iei căruciorul sau scoica.

Unele fâşuri au la mâini şi picioare protecții, după cum ziceam. Detașabile sau de-a întregul. Cele detașabile pot fi folosite mai mult pentru că deşi copilul crește este loc să mai încapă, însă pe acolo intră frig şi găsești picioare reci. Cele de-a întregul protejează mai bine de frig, dar cum crește copilul, îi rămâne mic.

Unele combinezoane au două fiermoare, unele doar câte unul. Cum e de așteptat, cel cu două fiermoare e mai practic pentru că nu mai trebuie flexat piciorul când îl îmbraci.

Din punctul meu de vedere, în primele luni e super de avut așa ceva (bineînțeles dacă nu e vara afară). După ce copilul crește, fiecare părinte decide dacă va continua sau nu să folosească, în funcție de mai mulți factori.

Tu ce parere ai despre combinezonul pentru bebeluși? Te ajută?

Pe curând!

Facebook Comments
"Nu vlei sandale! Vlei pantofi!"
Peria rotativă Rowenta CF9421D0

6 Comments

 • avatar image

  Adina

  iul. 26, 2016

  Reply

  Apoi... Stoc epuizat la toate care mi-au facut cu ochiul :(

  • avatar image

   emotiidemamica

   iul. 26, 2016

   Reply

   :( imi pare rau. Eu zilele trecute am fost intr-un magazin si am primit un pliant cu multe haine dragute si au zis ca nu au in magazin ci doar online. Chiar erau preturi bune

 • avatar image

  mopana

  iul. 27, 2016

  Reply

  Nu mi-aduc aminte daca ma simteam bine sau nu in combinezon cand eram mica, dar acum cred ca sunt extrem de incomode. Mie-mi place sa-mi simt corpul liber :))

  • avatar image

   emotiidemamica

   iul. 27, 2016

   Reply

   Bine.. dar bebelusii mici la cald stransi se simt ca in burtica.. deci nu cred ca ii deranjează în primele luni

   • avatar image

    mopana

    iul. 27, 2016

    Reply

    Cred ca ai dreptate :)

 • avatar image

  racoltapetru6

  iul. 28, 2016

  Reply

  Nu mă prea pricep eu, dar învăț mereu de la mămici ca tine. O zi cât mai plăcută, Mami!

Lasă un răspuns