Diverse / Povestiri din viata

Dezamăgirea de astăzi. Cum mi-a zis să renunț la alăptare

avantajele alaptarii alaptare

Azi am fost tristă, așa că vă scriu scurt şi repede câteva cuvinte. Vă spun ca să mă descarc, nu ca să trageți vreo concluzie din asta. Am fost astăzi la ginecologul care îmi urmărește sarcina şi i-am zis că Edy (un an şi 10 luni) încă e alăptat. Cred că mai bine tăceam, că m-a luat destul de tare la rost.

Cum mi-a zis să renunț la alăptare?

Mi-a zis că trebuie să îl înțarc, că ar trebui să îmi pun cremă de ghete pe sâni, să mă dau cu ojă și să îi spun că e sânge, că el e la vârsta în care înțelege foarte bine lucrurile astea. Că cel mare îi va mânca tot colostrul, că doar nu vreau să stau cu doi la sân, că în timp ce suge se eliberează oxitocină și voi avea contracții și tot așa. M-a durut sufletul la fiecare cuvânt.

Aveam multă încredere în medicul meu.

La prima naștere a fost totul bine (deși multe lucruri nu trebuiau să se întâmple dar asta afli după ce mai prinzi un pic de experiență), iar acum am simțit că nu mai e acel medic sfătuitor, informat şi care dă tot timpul sfaturi bune.

Cred că ei nu reînnoiesc informațiile pe parcursul carierei, că medicii se plafonează, că nu iau contact cu noile recomandări OMS. Mi-a zis că în cazuri ca cel al meu, de obicei mamele au o problemă, că nu se pot detașa de copii, că suzeta ar fi bună şi că e clar, trebuie să iau măsuri urgente.

Eu văd lucrurile total diferit şi cred că o recomandare scurtă era mai bună decât o morală.

Am citit despre alăptare chiar și în tandem, am alăptat la cerere şi am vrut ca fiul meu să nu sufere că plec sau că nu îi ofer sân. Vreau înțărcare lentă şi cât mai puține daune. Oare cum să împac totul? Nu l-am lăsat niciodată să plângă după sân şi n-aş vrea să incep acum. Dacă e la vârsta în care înțelege foarte bine lucruri.. nu înseamnă că i-aș face rău conștient?

Mă simt ca atunci când am venit de la pediatru cu lista cu „cât trebuie să mănânce” Edy la 7 luni și ceva când el nu lua nici măcar 2 linguri de mâncare. Simțeam că nu fac bine, că îl conduc spre anemie, că va avea de suferit de pe urma mea.

Acum lucrurile stau cam la fel. Unul mic în burtă, cu nevoie destule, unul mare, atașat de sân 100% şi eu neputincioasa care nu știe dacă face bine, dacă nu îi va face să sufere pe amândoi şi tot așa.

Sper ca mâine să citesc mai multe lucruri încurajatoare şi să îmi găsesc calea.

Pe curând!

Facebook Comments
Copilul meu adoarme greu. Oare de ce?
Fetița pupăcioasă

11 Comments

 • avatar image

  Mamica Mariei

  iul. 07, 2016

  Reply

  Nu dispera! Ca cel mare ii va manca tot colostrul celui mic... e o prostie... parerea mea... E drept ca alaptatul poate provoca contractii dar sa stii ca nu e dracul asa de negru. O prietena de-a mea are doua fetite. Diferenta de varsta dintre ele este de 10 luni si 3 saptamani. A alaptat toata sarcina si acum alapteaza tandem. Bebelusele sunt oki amandoua... Poti incerca a intarcare blanda dar fara sa grabesti lucrurile... curaj, rabdare si succes iti doresc! :*

  • avatar image

   emotiidemamica

   iul. 07, 2016

   Reply

   Multumesc!

 • avatar image

  mamadematei

  iul. 07, 2016

  Reply

  Din păcate nu am ce sfat sa îți dau, nu am cum sa te ajut și îmi pare rău. Știu însă că vei găsi o soluție care va fi benefica pentru toată lumea. Bafta :)!

  • avatar image

   emotiidemamica

   iul. 07, 2016

   Reply

   Multumesc pentru sustinere!

 • avatar image

  Adn de Femeie

  iul. 07, 2016

  Reply

  Îmi pare tare rău de situația creată! O femeie însărcinată este mult mai sensibila emotiv. Ăsta ar trebui sa știe cel mai bine un doctor. Cat despre alăptat, tu știi ce și cum. Eu pe amândoi i-am înțărcat la 1 an. La sfatul medicului pediatru, în care eu am foarte mare încredere. Am început la 11 luni sa răresc mesele ( de la 6 luni nu mai alăptat noaptea). Astfel ca la 12 luni fără o săptămână ambii aveau masa de sân doar dimineață. Și la un an (în ziua aniversarii) ambii nu au mai dorit sân. Parcă trasa la indigo situația. Mie mi s-a spus ca laptele matern își pierde din proprietăți cu cât copilul accepta mai multe alimente ca parte a diversificării. Și ca după un an laptele este mai mult "apa" după mese. Nu poate fi o masa consistenta. Am împărtășit aceste gânduri cu tine, doar pentru a avea și o alta situație în vedere. Sa știi mai multe cazuri și tu sa alegi cum crezi ca este mai bine. Ai grija de TINE!!!

  • avatar image

   emotiidemamica

   iul. 07, 2016

   Reply

   Din ce stiu eu laptele nu devine nici rau nici apa dupa un an si se recomandă alaptarea pana dupa 2 ani. Al meu a mancat si noaptea pana nu de mult, dar acum a rarit foarte tare. Nu am putut niciodată sa ii scot mese pentru ca plangea, insa le-a rarit singur cand a fost momentul. Sper sa gasesc o solutie. Multumesc!

 • avatar image

  Adina

  iul. 07, 2016

  Reply

  Mda. Intra pe grupul Alapteaza! Si cere sfaturi. Fetele sunt ff dragute si saritoare!

 • avatar image

  mopana

  iul. 07, 2016

  Reply

  Cred ca doctorii, inainte sa dea un verdict, ar trebui sa citeasca si un pic de psihologie. Nu sa-ti tranteasca in fata tampenii. Din nefericire, doctorii buni au plecat afara demult. Din fericire, tu esti o mamica inteligenta si le vei descurca pe toate. Am mare incredere in tine :) Te pup cu drag <3

  • avatar image

   emotiidemamica

   iul. 07, 2016

   Reply

   Apreciez sustinerea si increderea ❤❤❤

   • avatar image

    mopana

    iul. 08, 2016

    Reply

    :D

 • avatar image

  racoltapetru6

  iul. 07, 2016

  Reply

  Eu aș zice să ceri și a doua opinie, deci să schimbi doctorul. Nu-s de acord cu ce zice acesta, din câte am auzit și eu de la alte mame și doctori.

Lasă un răspuns