Jurnal de sarcina

Săptămâna 14 de sarcină

Saptamana-14-sarcina-poze-burtica

După cum ați văzut în cea de-a 13 a săptămână de sarcină, burtica a început să se vadă. Şi în săptămâna a 14-a ia proporții şi deși încă e micuță, de sub hainele mele se zărește.

Eu mă simt bine, deşi parcă există o presiune în zona uterului. Dacă mă apăs un pic la marginea mesei sau stau în lateral pe pat simt disconfort, un fel de durere, ceea ce la prima sarcină nu a existat. N-am mai avut stări de slăbiciune așa accentuate ca la început (poate şi pentru că a fost mai răcoare afară), poate am scăpat de ele. Mi se părea că mănânc prea mult, dar de fapt e din cauză că mă simt sătulă repede. Mănânc multe fructe şi legume crude, în special piersici, caise, morcov şi pepene galben. Găsesc în piață aduse de la țară și nu mă pot sătura de gustul autentic. După două-trei piersici mă simt de parcă am mâncat o masă copioasă.

Primele mișcări cred că le-am simțit deja acum mai bine de o săptămână. Bebe a făcut o tumbă mai mare cred, la fel şi aseară. Nu simt des, nici măcar zilnic, dar cred că e bebe, că parcă bulbucii din burtă se simt altfel. Ieri chiar am simțit foarte clar şi parcă se îndesesc mișcările.

În această săptămână de sarcină se poate vedea destul de bine sexul bebelușului. Noi nu am putut vedea la ultima ecografie pentru că poziția lui nu permitea, așa că vom aștepta încă vreo 3 săptămâni. La fete ovarele coboară din abdomen în pelvis, la băieței se formează prostata așa că e tot mai ușor de văzut. Pe întregul corp apare un strat de păr fin numit lanugo care va disparea în ultimele săptămâni de sarcină şi care are rol de a apăra pielea copilului.

Sistemul circulator şi tractul urinar funcționează în totalitate. Inima pompează foarte mult sânge şi bate de două ori mai repede decât a noastră. Cel mic urinează în lichidul amniotic şi tot de acolo înghite lichid. Își poate suge degetul şi întredeschide ochii. Copilul crește foarte repede de la o săptămână la alta. De acum cred că o să simt şi o să iau în greutate. Astăzi am 57.1 kg.

Se spune că trimestrul 2 de sarcină e cel mai frumos pentru că dispar grețurile, disconfortul şi nici burtica nu e foarte mare. Părul și unghiile ar trebui să înceapă să arate mai bine, iar noi să ne simțim bine.

Eu savurez fiecare etapă de dezvoltare şi sunt foarte încântată că voi deveni iar mămică. Şi pe Edy îl întreb des despre „bebe mic”. Mi-a zis că ar vrea să fie băiețel, că o să îl lase şi pe el la sân şi că o să se joace împreună :).

Pe curând!

Citește și despre săptămâna 15 de sarcină

Facebook Comments
Săptămâna 15 de sarcină
Săptămâna 13 de sarcină

3 Comments

 • Săptămâna 13 de sarcină - Emotii de mamica

  iul. 22, 2016

  Reply

  […] Citeșteși despre săptămâna 14 de sarcină […]

 • avatar image

  racoltapetru6

  iul. 24, 2016

  Reply

  Pentru mine e interesantă fiecare fază prin care treci și mă bucur că totul decurge normal. Multă sănătate în continuare, aștept să aflu sexul bebelușului.

  • avatar image

   emotiidemamica

   iul. 24, 2016

   Reply

   Si eu astept! ❤❤❤

Lasă un răspuns