Jurnal de sarcina

Sarcina la 12 săptămâni

20160702_165956Mă apropii cu pași repezi spre sfârșitul primului trimestru de sarcină când de obicei grețurile scad, însă eu astăzi am aflat cum e să te simți cu adevărat rău şi să ai stare de slăbiciune şi leșin. 

Am ieșit afară pe la 10.30 ca să mă întâlnesc cu cineva şi după ce am rezolvat problema am zis să mai stau cu Edy un pic la plimbare. Am rămas prin cartier, ne-am învârtit un pic și în final am ajuns la un loc de joacă cu tobogan. M-am așezat pe bancă la umbră, Edy urca pe tobogan şi când să se dea, mă duceam să îl ajut.M-am ridicat de vreo 3-4 ori și apoi am simțit că îmi pleacă pământul de sub picioare.

Mi s-a făcut greață, îmi era mult prea cald, am transpirat instant şi mă gândeam că trebuie să ajung acasă de urgență. Am stat un pic cu capul pe marginea băncii şi când am simțit că am o clipă de luciditate l-am luat pe Edy și am mers repede spre casă. Norocul meu a fost că în scara blocului era răcoare. Am stat un pic şi mi-am revenit ca să pot urca etajele. Am stat două ore liniștită şi mi-a fost mult mai bine deși nu puteam mânca nimic. E bine că a trecut.

Inițial am crezut că ce am pățit eu este o cădere de calciu, dr nu se potriveau simptomele. Am aflat însă că în săptămâna 12 de sarcină inima pompează mai mult sânge iar temperatura corpului e mai mare. Când stăm jos, sângele coboară spre picioare iar ridicările bruște fac să se întâmple cam ce am pățit eu azi. Bineînțeles că şi căldura de afară a influențat, așa că mai aveam un pic şi eram culeasă de pe jos.

V-am zis că mi-au ieșit analizele foarte bine? Nu am anemie, nu am alte probleme, însă faptul că sunt însărcinată face să fie schimbări în corp care dau şi astfel de stări. 

În săptămâna 12 cel mic își poate suge degetul, urechile sale ajung la locul lor, intestinele şi vezica urinară au început să aibă activitate, iar muschii abdominali se dezvoltă repede.

Uterul crește şi de acum va depăși zona osului pubian care îl proteja. Va începe să se vadă burtica însă nu şi când ești îmbrăcată.

De acum la ecografie se vede un adevărat copilaș, nu cum se vedea până acum. Până în cea de-a 14 a săptămână se poate face dublu testul, așa că dacă vrei să îl faci e momentul pentru o programare la doctor.

Tu cum te simți în această săptămână?

Pe curând!

Citește și despre săptămâna 13 de sarcină

Facebook Comments
Săptămâna 13 de sarcină
Săptămâna 11 de sarcină

9 Comments

 • avatar image

  Mamica Mariei

  iul. 02, 2016

  Reply

  Offf.... cadere de tensiune pari a fi avut... si caldura nu face bine... cred ca ar trebui sa iesi insotita de cele mai multe ori. E mai sigur... va pupam! Ai grija de tine! :*

  • avatar image

   emotiidemamica

   iul. 02, 2016

   Reply

   Si eu am zis ca e tensiunea.. bine ca-s teafara. Nu mai ies ziua afara. Nici nu cred ca as fi iesit daca nu aveam treaba... dar na.. s-a intamplat

 • avatar image

  racoltapetru6

  iul. 03, 2016

  Reply

  Vecina despre care-ți vorbeam, e programată la cosultație pentru săptămâna următoare, în Cluj. Aștep și eu, cu emoții, rezultatul. Crezi că-i o problemă mare dacă fumează câte o țigară la cafea?

  • avatar image

   emotiidemamica

   iul. 03, 2016

   Reply

   Eu sunt total impotriva fumatului in sarcinii si a "guritei" de bere sau vin care "nu ii face nimic". Bebelușul se dezvolta cu ajutorul sangelui nostru si acolo ajung miile de toxine din tigara. Daca il nasti nu i-ai pune tigara la gura sau i-ai da sa bea.. insa cand esti insarcinata cam asta faci..

  • avatar image

   emotiidemamica

   iul. 03, 2016

   Reply

   Unii doctori spun ca daca nu poti sa te lasi sa mai scazi doza.. dar lor nu le pasa de copil si mama cand primeste o astfel de "dezlegare" nici nu mai face vreun efort sa se lase. Ma enerveaza atitudinea asta a medicilor.. nu se informează deloc

 • avatar image

  mopana

  iul. 03, 2016

  Reply

  Off... Ma bucur ca esti bine si ca nu s-a intamplat nimic :) Ai grija de tine <3

  • avatar image

   emotiidemamica

   iul. 03, 2016

   Reply

   Azi pe seara s-a lasat racoare. S-a normalizat si temperatura mea asa ca ma simt f bine

   • avatar image

    mopana

    iul. 03, 2016

    Reply

    Ma bucur sa aud asta :)

 • Săptămâna 13 de sarcină - Emotii de mamica

  iul. 13, 2016

  Reply

  […] cea de-a 13 săptămână începe al doilea trimestru. După cum vă spuneam în postarea despre a 12 a săptămână de sarcină, uterul ia proporții şi începe să iasă în afara osului pubian. Deci burtica începe să se […]

Lasă un răspuns