Diverse / Povestiri din viata

Cu Edy la Lacul Sfânta Ana

Printre locurile vizitate de noi în concediu se numără și Lacul Sfânta Ana. Nu era în plan să îl vizităm, însă plecasem de la Miercurea Ciuc spre Brașov și la un moment dat am văzut săgeată către lac. Scria că sunt 17 kilometri așa că ni s-a parut o nimica toată.

Lacul Sfanta Ana

Am virat la stânga spre lac şi cei 17 kilometri ni s-au părut o veșnicie. Drumul rău, care de mult nu fusese asfaltat (de acela unde îți dârdâie mașina şi care parcă nu se mai termină) ne facea să ne gandim să ne întoarcem. Era „reparat” din loc în loc, dar prea puțin ca să considerăm că a ajutat la ceva.

În fine.. am trecut peste asta și ne-am continuat traseul. Am mers, am mers până la un moment dat când am fost opriți de cineva. Ni s-a zis că mai avem 1.5 km până la lac şi că putem lăsa mașina acolo, caz în care costă 10 lei sau putem merge cu mașina până în capăt şi costă 20 lei.

Am plătit până la lac pentru că era amiaza şi nu puteam să mergem cu Edy prin soare atâta timp. Am găsit loc de parcare și ne-am dus la lac. Nu părea că este multă lume pentru că mulți se plimbau în jurul lacului (care e destul de mare).

Edy a vrut să arunce pietre în apă, apoi l-am descălțat şi a intrat cu picioarele. În final l-am dezbrăcat doar în scutec şi l-am lăsat să își facă de cap. I-a plăcut mult de tot. Zicea că apa e răcoroasă dar la fiecare intrare se bucura şi mai tare :). A cules pietricele, le-a aruncat, a țopăit, a fost super.

L-am convins destul de greu să plecăm. Era ud şi rece dar afară era chiar cald așa că nu ne-am facut griji. A rămas cu amintiri frumoase şi o săptămână ne-a zis că mai vrea să mergem odată. I s-a părut foarte frumos lacul Sfanta Ana.

De ajuns cred că nu o să mai ajungem prea curând pe acolo, decât dacă auzim că fac strada până sus. Mi s-a părut mult faptul că cer taxă. Era pentru parcare, una destul de încăpătoare, ce-i drept, însă toaletele de acolo erau horror. Dacă lăsai mașina lângă ele aveai toate șansele să pleci cu mirosul în ea. Mirosea de la 7 metri distanță. Poate sunt eu mai sensibilă de când cu sarcina :))

Per total am fost încântați că am văzut lacul Sfânta Ana, dar dezamăgiți de lipsa investițiilor în zonă.

Faptul că Edy a fost încântat a fost mai mult decât ce ne-am dorit, am respirat aer curat, am făcut fotografii. Nu erau chioșcuri decât acolo unde se plătea parcarea şi chiar şi acolo puține. Asta e un avantaj atunci când mergi cu copil :).

Pe curând!

Facebook Comments
De prin magazine
Concediu 2016

3 Comments

 • Concediu 2016 - Emotii de mamica

  aug. 05, 2016

  Reply

  […] ← Săptămâna 15 de sarcină Cu Edy la Lacul Sfânta Ana → […]

 • avatar image

  racoltapetru6

  aug. 06, 2016

  Reply

  Și eu am vrut să vizitez lacul Sfânta Ana, când am fost cazat la Băile Tușnad. Nu am făcut-o, tocmai fiindcă mi s-a spus că-i drum rău și, în afară de lac, nu prea am ce să văd pe acolo.

  • avatar image

   emotiidemamica

   aug. 06, 2016

   Reply

   Pai lacul merita vazut.. restul.. :(

Lasă un răspuns