Diverse / Povestiri din viata

Cum e la Acvariul din Constanța?

Am ajuns și la mare în acest an. Am stat doar câteva zile, iar unul dintre locurile vizitate a fost Acvariul din Constanța. Cred că toată lumea a auzit de el, pentru că e situat chiar lângă Cazino, emblema Constanței şi sunt sigură că acolo ajunge orice turist aflat în zonă.Acvariul din Constanța pret informatii

Noi am mers într-o zi toridă. Era aproape amiaza şi nu fusesem la plajă. Lui Edy îi plac foarte mult peștii şi ne gândeam că o să fie încântat. Am găsit loc de parcare aproape şi la intrare în Acvariu am plătit 20 lei de adult. Până la 5 ani cei mici nu plătesc, așa că Edy a intrat gratuit.

În partea dreaptă erau câteva acvarii mici, unele peste altele în genul celor de la magazinele cu animale. In stânga, trei mai mari şi cu pești colorați. Erau foarte frumoase. Apoi pe perete erau tot felul de acvarii cu pești mai cunoscuți sau mai puțin cunoscuți până în celălalt capăt.

Edy s-a uitat fascinat la toți de acolo. Erau pisici de mare, peşti „fioroşi”, de exemplu peștele leu, dar şi mai „simpatici” cum e peștele clovn. Am văzut „mustăcioşi”, așa le ziceam noi, broaște țestoase dar şi un acvariu imens cu pești foarte mari.

Când eram eu mică țin minte cum mergeam cu ai mei la Acvariul din Constanța şi în cel mai mare dintre bazine erau rechini.

Mai știu că era şi căluțul de mare care îmi plăcea foarte mult. Acum nu erau așa că din acest punct de vedere am fost dezamăgită. Au renovat de atunci şi pare mai frumos dar mai mic. Poate eram eu mai mică atunci şi mi se părea mai mare, cine știe.

Per total a meritat vizita pentru că Edy a fost de-a dreptul fascinat. Și acum dacă îl întreb ce i-a plăcut cel mai mult la Constanța spune „peștii” şi „acvariul”, așa că asta contează mai mult decât orice. Am putut face fotografii fără să plătim nimic în plus și nu am văzut nicaieri scris ceva despre asta. Pe Edy l-am scos destul de greu de acolo, cred că nu se sătura nici dacă mai stăteam 3 ore.

Voi aveți de gând să vizitați Acvariul din Constanța sau ați fost şi vreți să împărtășiți cu noi impresii?

Pe curând!

Facebook Comments
Prima poveste tristă din parc
De prin magazine

8 Comments

 • avatar image

  racoltapetru6

  aug. 10, 2016

  Reply

  Am văzut și eu Acvariul, prin anii 80, și țin minte că m-a fascinat. Delfinariul, la fel.

  • avatar image

   emotiidemamica

   aug. 10, 2016

   Reply

   La Delfinarou nu am ajuns anul asta. Au acum si rezervatie care se poate vizita. Toata lumea spune ca e foarte frumos. Noi am zis ca Ddy nu are rabdare la spectacol jumatate de ora si speram sa ajungem anul viitor

 • avatar image

  mopana

  aug. 11, 2016

  Reply

  Wow! Si eu am fost fascinata de acvariu cand eram mica. Apoi, cand am crescut, am fost la acvariu si la Barcelona si la Viena. Peste tot e minunat. Nu ma mir ca Edy a fost fascinat :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   aug. 11, 2016

   Reply

   Cred ca nici nu exista termen de comparatie intre acvariul din Romania si cele din alte tari. Poate vom ajunge si noi acolo

   • avatar image

    mopana

    aug. 11, 2016

    Reply

    Nu pot spune ca sunt diferente foarte mari. Dar sunt. Va doresc sa ajungeti si voi acolo. Va pup cu drag <3

 • avatar image

  mamicadeleut

  aug. 12, 2016

  Reply

  Acum doi ani erau rechini si pesti mari in partea din centru dar nu prea aveau loc si apa era cam tulbure. Am intrat si anul acesta si eu chiar am fost dezamagita ca nu i-am mai vazut. Copilul a strigat in continuu "pesti", "pesti", am fost tare fericita pentru bucuria lui. In toamna planuim sa ajungem si la Delfinariu mai ales ca a fost modernizat. Acum este foarte aglomerat.

  • avatar image

   emotiidemamica

   aug. 13, 2016

   Reply

   Si eu as vrea la Delfinariu insa n-am stiut daca Edy va avea rabdare. Speram sa ajungem anul viitor

 • Plimbare pe pontonul din Mamaia şi baie în mare pe întuneric - Emotii de mamica

  aug. 05, 2017

  Reply

  […] am mers la Acvariu dar despre asta am scris anul trecut şi nu mai […]

Lasă un răspuns