Povestiri din viata

„One”-ul şi „Six”-ul

ducktvLui Edy nu îi plac desenele animate de pe Disney Junior. Asta e bine, deși cred că e ceva temporar. În schimb îi place pe Duck tv. E un program pentru bebeluși, fără reclame şi fără imagini care se schimbă foarte repede, dar şi fără dialog. Știu că la vârsta lui nu ar trebui să vadă deloc televizorul însă asta e, sunt o mamă rea şi îl las să se uite din când în când.

Totuşi nu despre televizor vroiam să vă spun astăzi (ştiu cât e de nociv) ci despre personajele favorite ale lui Edy (un an şi 11 luni). E vorba de figurinele draguțe din imagine. Le-a şi denumit, cel verde e „one” și cel roșu (la tv e roşu) e „six”. Edy numără bine în engleză şi îi place foarte mult să audă și acolo numărând, însă din ce am văzut eu, mascotele lui nu apar la numărătoare. Așa le-a numit el.

Partea bună a lucrurilor este că aceste personaje au devenit niște modele pentru el. Întâi se ascundea la fel ca „one”-ul şi ne şi spunea că se ascunde ca el, dar acum a început să urce scări ca „one”, să mănânce, să se spele pe dinți ca el şi tot așa. Asta pe mine mă ajută. Îmi era greu uneori să îl conving să coboare trei etaje pe jos, acum le urcă şi coboară ca figurinele lui. La tv ele de fapt nici nu au scări, însă cred că imaginația lui Edy merge mai departe.

Nu știu cât o să dureze asta, însă pe mine nu mă deranjează situația. Cred că îl motivează mai mult să facă anumite lucruri şi nu aş putea fi niciodată împotrivă. Am auzit şi de prieteni imaginari, am și citit destule pe tema asta şi sunt pregatită pentru ce urmează :).

Copiii voștri au personaje favorite cu care se identifică?

Pe curând!

Facebook Comments
Prietenul tati şi ceilalți care zboară prin nori
La maaaree, la soaaareee

4 Comments

 • avatar image

  mopana

  aug. 29, 2016

  Reply

  Imaginatia este foarte buna la copii, cred eu. Si eu am avut prieteni imaginari :))

  • avatar image

   emotiidemamica

   aug. 29, 2016

   Reply

   Se zice ca prietenii imaginari apar la copii cu imaginatie f buna ;)

 • Eduard la doi ani - Emotii de mamica

  sept. 12, 2016

  Reply

  […] şi inițial am vrut să facem un decor obișnuit însă am schimbat cu o imagine. V-am mai zis de „one”-ul şi „six”-ul, mascotele preferate ale lui Edy. Nu se gaseau la cofetărie însă cunosc pe cineva care imprimă […]

 • avatar image

  Mama Aluniţă

  sept. 14, 2016

  Reply

  Asa este, televizorul poate face mult rau. Dar doar daca este privit in exces, ca orice altceva. Daca e folosit cu masura, poate fi foarte folositor pentru invatare. Desenul animat cel mai util pentru fiica-mea a fost "Clubul lui Mickey Mouse", de pe Disney Junior. A invatat o groaza de lucruri de acolo, cu pretul nervilor mei (vocea lui Mickey e de nepretuit!). In rest, s-a uitat numai la Minimax toata copilaria mica, unde toate filmele sunt absolut sigure. Si stiu asta din doua motive: 1. le-am vazut si eu, stand acasa cu ea in permanenta si 2. acum cativa ani mi-am facut dizertatia exact pe subiectul emisiunilor pentru copii de la televizor. Deci sunt un fel de experta, ca sa zic asa :-)

Lasă un răspuns