Jurnal de sarcina

Săptămâna 16 de sarcină

Iată că s-a încheiat şi săptămâna 16 de sarcină și burtica mea crește tot mai mult. Mă simt bine, de când am venit din concediu nu am mai avut stări din acelea de slăbiciune, așa că simt bucuria trimestrului 2 de sarcină.
Saptamana-16-de-sarcina-poze-burtica

Încă nu simt mișcările bebelușului în mod constant. Trebuie să stau în pat în anumită poziție ca să simt, iar atunci sunt foarte vagi.

Față de la prima sarcină mi-am dat seama că nu mai sunt la fel de grijulie. Cred că nici nu am timp să mă gândesc la toate. Edy e activ ca un spiriduș şi sunt tot timpul cu ochii după el. Înainte aveam grijă să mănânc doar lactate pasteurizate, evitam cât se putea alimentele aduse de la țară (lapte, brânză, ouă), nu mâncam maioneză pentru că era cu ou crud, nu gustam aluat care de asemeni avea ou. Acum nu mai dau așa mare importanță, dar nici nu exagerez.

În concediu m-am îngrășat un pic. Acum am 58.7 kg față de în săptămâna 14 când nu ajunsesem încă la 57. De când am venit acasă mă mențin, deși nu m-am oprit de la nimic. Dar nu am mai mâncat pizza, prăjituri, gogoși și altele așa cum am făcut în concediu.

Ce face bebeluşul din burtică în săptămâna 16?

În săptămâna 16 bebelușul din burtică a crescut până la aproximativ 100g şi continuă să crească tot mai mult. Ba chiar își va dubla greutatea curând. Se formează buricele degetelor la mâini și picioare. Fetițele produc deja ovule și se dezvoltă canalele auditive. Copilul își suge degetul, sughiță şi se mișcă intens chiar dacă tu încă nu ai început să simți.

Mi se pare că timpul trece foarte repede. Zilele sunt pline și eu adorm mai repede ca de obicei. Înainte nu adormeam niciodată lângă Edy, acum pățesc aproape în fiecare seară. Îmi sângerează gingiile mai mult, dar folosesc perie de dinți soft și am grijă la periaj.

Cam atât din săptămâna 16. Voi cum sunteți?

Vă mai aștept pe blog cu noutăți, mai ales că în curând voi merge la ecograf. Poate aflu și ce se ascunde la mine în burtică :).

Pe curând!

Citeşte şi despre săptămâna 17 de sarcină!

Facebook Comments
Săptămâna 17 de sarcină
Săptămâna 15 de sarcină

7 Comments

 • Săptămâna 15 de sarcină - Emotii de mamica

  aug. 07, 2016

  Reply

  […]  Citește și despre săptămâna 16 de sarcină […]

 • avatar image

  mopana

  aug. 07, 2016

  Reply

  Hey! Chiar vrei sa afli ce este la tine in burtica? Eu nu stiu cum as gandi... Nu stiu daca as vrea sa stiu sau nu... Bine ca mai am timp pana atunci. Ma bucur sa aud ca esti bine :) Va puuuup <3

  • avatar image

   emotiidemamica

   aug. 08, 2016

   Reply

   Imi doresc foarte tare sa stiu :) Si la Edy am aflat devreme si am timp sa ma gandesc cum va fi pana nasc. Ar fi prea mult sa stau fara sa stiu mai ales ca acum se poate afla f usor

 • avatar image

  mamicadeleut

  aug. 09, 2016

  Reply

  Multa sanatate va doresc la toti ! Timpul chiar trece repede cand ai copii ! Inainte de bebe ma mai plictiseam la sfarsit de saptamana daca ramaneam acasa. Acum nici nu mai stiu in ce zi a saptamanii sunt ! Acum e luni, acum e vineri...

  • avatar image

   emotiidemamica

   aug. 09, 2016

   Reply

   Cm asa e si la noi... Sănătate si voua!

 • avatar image

  racoltapetru6

  aug. 10, 2016

  Reply

  Mă bucură veștile bune pe care ni le dai. De asemenea, aștept și eu să știu ce e în burtica ta. Bănuiesc că sperați la o fetiță. :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   aug. 10, 2016

   Reply

   Am aflat ce e in seara asta dar pastrez secretul pana la postarea dedicata :)

Lasă un răspuns