Jurnal de sarcina

Săptămâna 20 de sarcină

Am început să mă gândesc la mine ca mamă de doi copii. Habar nu am ce mă așteaptă, nu pot să îmi închipui cum va fi, cum mă voi descurca. În schimb ochii îmi umblă numai după rochițe 🙂 şi mă visez cu doi pici de mână la plimbare în parc.

săptămâna 20 poze burtici

În ultima perioadă am avut muuultă treabă. Ne-am mutat, așa că am avut de împachetat, de făcut curățenie și treaba încă nu e nici pe departe gata. Cu toate acestea, mă simt în formă. Am lăsat blogul un pic deoparte, dar asta din lipsă de timp.

Bebe surioară încă nu are un nume. Ne place Antonia, Ioana şi Cosmina dar mai avem de căutat variante. Edy nu ne ajută cu alegerea, așa că ne rămâne nouă partea grea. Simt că mișcă, dar nu intens. Cred că nici nu am timp să îmi dau seama. Am început să o simt şi dacă țin mâna pe abdomen. Până acum nu simțeam decât în interior.

În săptămâna 20 bebe crește în greutate și în lungime şi a lăsat-o mai moale cu dezvoltarea organelor.

E destul de bine format, acumulează grăsime şi se dezvoltă straturile pielii, însă încă e transparent. Am ajuns la jumătatea sarcinii şi cel mic arată aproape ca un bebeluș. Are păr, pleoape, urechile şi ochii au ajuns în poziție normală, așa că dacă facem morfologie (ecografia aceea performantă 3D) putem vedea lucruri destul de drăguțe. Eu la morfologie fetală sunt programată pe 10 septembrie.

Burtica mea a crescut mult şi toată lumea îmi spune că e mărișoară. E a doua sarcină, pielea e elastică, deci motive sunt. Am 60 kg şi nu mi se pare că am poftă de mâncare exagerată. Sunt în grafic cu greutatea, sper să mă mențin şi în continuare. Ce e drept, nu prea am stat în loc. Contează mult mișcarea şi sunt sigură că mămicilor cărora medicul le-a recomandat să stea doar în pat, le e foarte greu.

A început să îmi fie greu cu hainele.

Am puține perechi de pantaloni cu care mă simt comod. Colanții sunt preferați în acest moment și cred că vor fi şi în săptămâna 40. Mai am niște jeanşi cu talie joasă dar pe care trebuie să îi deschei dacă merg cu maşina. La capitolul tricouri stau bine, însă de colanți mai am nevoie.

Cred că îmi va fi greu să mă abțin de la cumpărat haine de bebeluși. Mă surprind în magazine uitându-mă la cele mici şi roz. Am văzut rochițe drăguțe şi cu greu mă abțin să nu dau start la shopping. Cu cât încep mai devreme, cu atât se umple dulapul :).

Voi cum sunteți? Ați început cumparaturile?

Pe curând!

Citește şi despre săptămâna 21 de sarcină

Facebook Comments
Săptămâna 21 de sarcină
Săptămâna 18 și săptămâna 19 de sarcină

3 Comments

 • avatar image

  mopana

  aug. 31, 2016

  Reply

  Cred ca o sa fie frumos la plimbare cu doi pitici de mana :) Poate un pic mai dificil cand unul o sa traga "hais" ci celalalt "cea", dar sunt sigura ca o sa te descurci :) xoxo <3

  • avatar image

   emotiidemamica

   sept. 03, 2016

   Reply

   Sper.. cine stie cum va fi..

 • Săptămâna 18 și săptămâna 19 de sarcină - Emotii de mamica

  sept. 03, 2016

  Reply

  […] Citește şi despre săptămâna 20 de sarcină […]

Lasă un răspuns