Povestiri din viata

Din seria: când copilul îți dă palpitații

 

Azi vreau să vă povestesc cum am trecut aseară prin emoții de toate felurile într-o singură secundă. Da, credeam că nu mi se poate întâmpla, însă când ești părinte ai toate șansele să o pățești. Nu ne putem gândi la toate. E din seria “când copilul îți dă palpitații”.Ieşisem un pic cu Edy pe afară și fiindcă se înnoptase am hotărât să intrăm în casă. Soțul meu era de serviciu, urma să vină pe la 21 şi ceva așa că eu am pregătit o gustare şi stăteam în bucătărie la masă cu Edy. Era deja întuneric afară, încuiasem toate ușile ca să nu mai am grija lor înainte de culcare şi pe ușa de la bucătărie care dă spre terasă, văd că începe ploaia. Picura repede şi cu stropi mari.

Nu mă deranja că plouă iar. Era călduț în casă şi până următoarea zi avea să se usuce pământul așa că nu aveam nicio grijă. Însă prin geamul ușii zăresc o parte din uscătorul meu de rufe. Vai, rufele mele! Mă ridic repede de la masă şi ies pe terasă. I-am zis lui Edy că mă duc după rufe şi am ieșit în grabă.

El s-a supărat că am ieșit şi a vrut să vină după mine. Doar că.. ușa noastră de la terasă se închide din casă. Adică dacă vrei să încui, dai clanța în jos. Edy a vrut să o deschidă așa cum face cu restul ușilor din casă însă a dat clanța în jos şi.. m-a încuiat afară.

Eram în tricou şi în pantaloni de trening. Nu aveam telefon, nici chei, nici altceva la mine. Cred că în câteva sutimi de secundă mi-am făcut o mie de procese de conștiință. Am trecut de la sperietură la calm şi invers de zeci de ori.

Am calculat ce variante am şi nu prea aveam. Încuiasem ușa din față şi cheile erau pe dinăuntru. Soțul meu urma să vină acasă în 10 minute, dar dacă s-ar fi întâmplat asta cu o ora sau două înainte? Prin garaj nu se putea intra, pe geam nici atât. Era tot închis iar copilul meu de 2 ani era înăuntru.

Am respirat adânc şi mă uitam la Edy cum trage de clanță ca să iasă. M-am liniștit, m-am adunat şi am încercat să îi explic ce se întâmplă. I-am zis că m-a încuiat afară şi că nu am cum să intru şi e nevoie să ridice clanța. În timp ce îi vorbeam a devenit foarte atent şi receptiv la instrucțiunile mele. Îi arătam cum să facă şi deodată a ridicat de clanță şi am reușit să intru. Doamne, ce ușurare a fost!

Stând în casă m-am gândit la şi mai multe. Am multumit că am un copil atât de grozav şi de înțelegător şi m-am gândit la ce putea să se întâmple dacă ar fi fost altfel. Mi-am dat seama că în orice situație calmul şi cântărirea soluțiilor e cel mai bun lucru pe care îl putem face. Ne poate scoate din impas. 

Nu știu dacă o să mai pățesc lucrul ăsta (sper ca data viitoare să fiu mai atentă), însă știu că se vor întâmpla altele. Ne trebuie răbdare pentru toate şi.. “niciodată să nu spunem niciodată”. Se poate întâmpla oricui.

Aceste rânduri le scriu ca să vă fac să vă gândiți la mai multe pericole din casă la care poate nu vă gândiți. Noi când am pus încuietoare la ușa de la baie ne-am gândit să fie o variantă ca să nu rămână copilul acolo închis, însă la terasă nu ne-m gândit. A fost o lecție în toată regula asta.

Bine că s-a terminat cu bine.

Când i-am povestit soțului meu am râs împreună, însă ceea ce am simțit eu în acele momente nu a fost deloc de râs. Putea să fie mult mai rău. Am auzit de părinți încuiați în balcon. Atunci ce faci? Începi să strigi vecinii? Nici nu vreau să mă gândesc.

Nu știu dacă vi s-a întâmplat, însă eu sper să nu pățiți așa ceva. Eu am fost în grabă, am acționat cu gândul la rufele de pe sfoară şi am omis responsabilitatea de părinte. Dă şi tu un share acestui articol dacă crezi că poți ajuta alți părinți să nu pățească asta.

Pe curând!

Facebook Comments

Citeşte şi:

Diverse / Povestiri din viata

Suntem norocoşi că îi avem sănătoși

norocoşi că îi avem sănătoși

Astăzi m-am întâlnit cu o fostă colegă de școală generală. Știam că are copil, ne mai văzusem şi anii trecuți in oraş. Ne...

Diverse / Povestiri din viata

Sunt zile în care vrei, dar nu poți. Ai vrea să nu ridici vocea, dar impulsul de moment e altul

vrei, dar nu poti furioasa nervoasa

Ești o mamă puternică. Una care simte că poate muta munții din loc şi care e tot timpul acolo pentru puii ei. Ești acea mamă ca...

Diverse / Povestiri din viata

Am revenit acasă, după aproape trei săptămâni de vacanță

acasa din vacanță

Am ajuns la casa noastră, la merele şi perele noastre, la trandafirii cei frumoşi şi roşiile noastre coapte. La soțul de care mi-...

Povestiri din viata

Vărsături apoi febră. Iată de ce să stăm departe de mâncarea gătită din comerț

febra fara diaree toxiinfecție

Au trecut aproape 3 ani fără să avem probleme cu răceli mari, febră sau dureri de burtă. N-am avut nopți petrecute în spital ş...

10 Comments

 • avatar image

  Adina

  Sep 25, 2016

  Reply

  Eu nu ma duc nici pana la ghena fara telefon :)) ai grija :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   Sep 25, 2016

   Reply

   Uneori nici telefonul nu ajuta... Si eu il am tot timpul cu mine insa data asta a ramas pe masa..

 • avatar image

  Anita

  Sep 26, 2016

  Reply

  Doamne, chiar săptămâna trecută am pățit-o cu fiul meu de 2 ani jumate...norocul a fost, la fel ca și la voi, ca puiul a reușit sa deschidă ușa...

  • avatar image

   emotiidemamica

   Sep 26, 2016

   Reply

   Bine ca s-a terminat cu bine si au fost intelegatori..

 • avatar image

  mopana

  Sep 26, 2016

  Reply

  Of! Cam nashpa treaba... Te inteleg ca ai intrat in panica. Bine ca s-a terminat totul cu bine :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   Sep 26, 2016

   Reply

   Daa, acum ma pufneste rasul.. dar atunci..

 • avatar image

  Dana

  Sep 26, 2016

  Reply

  pe mine ma incuiat baiatul afara. Stam la casa, el, in varsta de patru ani suparat pe mine, i-am zis ca merg pana afara la gaini, cand sa m-a intoc, gasesc usa incuiata si el tipa la mine sa stau afara pentru ca l-am suparat. Noroc ca pedeapsa mea nu a durat decat cateva minute. Si da, de atunci nu mai las cheile in broasca, ci sus de tot undeva, unde sa nu ajunga.

  • avatar image

   emotiidemamica

   Sep 26, 2016

   Reply

   :)) ti-a facut-o!

 • avatar image

  racoltapetru6

  Sep 28, 2016

  Reply

  S-ar putea ca ultimele mele comentarii să le găsești în spam.

  • avatar image

   emotiidemamica

   Sep 28, 2016

   Reply

   Nu, le-am primit pe toate normal :)

Leave a comment