Activitati si jocuri

Să lipim forme! Activități copii 2 ani

De curând mă gândeam la activitățile pe care le au copiii la grădiniță la vârsta de 2 ani sau un pic peste. Credeam că lipitul, decupatul, modelatul cu plastilina sau pictura sunt activități pentru copii mai mari, pentru simplul fapt că văzusem la Edy că plastilina o face ciuciuleți si apoi o aruncă. Pentru decupat mă gândeam că nu are dexteritate încă. La pictură ar face numai apă şi culoare peste tot, lipiciul l-ar baga în gură şi tot așa.

De fapt, aceste activități, copiii de aproximativ 2 ani le au la grădiniță şi se descurcă foarte bine. M-am gândit şi eu că ar trebui să le încerc, nu să mă gândesc cum cred eu că ar reacționa Edy. Am fost cu el la magazin şi am luat un lipici, i-am zis că acasă o să lipim cu el şi a fost foarte încântat. Tot drumul a ținut tubul în mână și a scos capacul apoi l-a pus la loc, dar nu a băgat în gură. Suna promițător.

Acasă m-am apucat şi i-am decupat câteva forme de pe stickere de birou.

Am pus mai multe foițe una peste alta, am îndoit şi am decupat jumătate de formă (din cele pe care le cunoaște): romb, inimă, oval, dreptunghi etc. Am obținut astfel forme galbene şi roz. Ne-am așezat la măsuță şi i-am explicat ce urmează să facem.

Pe o foaie albă i-am desenat cu pixul forme de toate felurile, aleatoriu, ca să trebuiască să le caute. I-am dat lipiciul, i-am arătat că poate da pe formă şi apoi să lipească deasupra. Nu a trebuit să îi explic prea mult că el lipea deja de zor.

M-am topit când am văzut câtă concentrare şi cât entuziasm avea când lucra acolo. La un moment dat l-am lăsat să se descurce fără să îi mai spun nimic. Cred că a stat o oră la măsuță. 

Mi s-a părut grozav că a făcut asta şi am de gând să continui cu pictura.

O să iau acuarele la tub ca să nu fie nevoie de apă și eventual vom face asta afară, să fie mai interactiv şi să nu murdărim pereții, măcar să fiu eu sigură că totul e ok. Cred totuși că va reacționa la fel de bine.

Sincer, a fost o lecție și pentru mine. Voi desenați, decupați, lipiți sau pictați cu copiii de 2 ani?

Pe curând!

Facebook Comments
Tații se joacă altfel decât mamele
Teatru de păpuși

4 Comments

 • avatar image

  mopana

  sept. 17, 2016

  Reply

  E frumos cand descoperi lumea alaturi de puiul tau, nu? :) xo <3

  • avatar image

   emotiidemamica

   sept. 17, 2016

   Reply

   Nu numai ca descopar lumea ci mai dezvolt abilitatile :)

 • avatar image

  racoltapetru6

  sept. 19, 2016

  Reply

  Învăț și eu de la tine, poate la anul îi ofer nepoțelei o trusă de acest fel. :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   sept. 19, 2016

   Reply

   Eu zic ca la anul sa rasufleci manecile si sa te apuci de decupat si lipit ca trusa de asta nu se gaseste de cumparat :))

Lasă un răspuns