Jurnal de sarcina

Săptămâna 22 de sarcină

Iată că a mai trecut o săptămână minunată şi am ajuns în săptămâna 22. E cea mai frumoasă perioadă din sarcină, când burta nu e mare să provoace greutăți. Când încă poți face orice, te odihneşti, respiri încă ușor, bebe nu mișcă de să iasă din burtă, kilogramele acumulate nu sunt multe şi tot așa.

sarcina-22-saptamani-poze-burtica

Când au fost musafiri la ziua lui Edy am fost luată la întrebări dacă mănânc, de ce sunt așa slabă, etc. Chiar am greutatea normală pentru săptămâna 22 de sarcină şi nu țin regim, nici nu fac excese. Cred că unii au o idee preconcepută că gravidele trebuie să fie grase. Ca şi despre bebeluși. Asta mă enervează. Eu cred că nimeni nu ar vrea să își chinuie puiul aflat în plină dezvoltare şi mancarea excesivă sigur nu îi face mai bine.

Acum am cam 61.4 kg. Nu le simt pe cele în plus, vreo 5 la numar. Nu imi mai vin de mult pantalonii la burta, dar in rest nu simt diferențe majore. Mă pot mișca, aspir zilnic, dau cu mopul, mă aplec după jucării, nu sunt probleme. Eu sunt de părere că mișcarea de orice fel are un rol foarte important în viața noastră, bineînțeles dacă medicul nu interzice asta.

Cum e bebelușul?

În săptămâna 22 bebelușul are dezvoltate genele și sprâncenele şi aude bine. Poate reacționa la zgomote, chiar şi să tresară. Acolo în burtică dă din mâini, atinge ce poate, doarme, suge degetul şi de dezvoltă armonios. El înghite lichid amniotic şi uneori sughiță. Se poate simți asta, mișcările sunt constante. Eu încă nu am simțit la bebe 2.

Loviturile din burtă sunt mai accentuate şi uneori jos, uneori puțin deasupra buricului. Asta înseamnă că uterul s-a mărit destul de mult. Bebe are undeva la 400 și ceva de grame. Eu am mâncat mai mult dulce în ultima perioadă. Nu știu dacă sarcina, efortul sau altceva a fost de vină, însă chiar am avut nevoie de zaharuri.

Tu cum te simți în a săptămâna 22 de sarcină? Îți propun să citești şi articolul cu activități în timpul sarcinii.

Pe curând!

Facebook Comments
Săptămâna 23 de sarcină
Săptămâna 21 de sarcină

5 Comments

 • avatar image

  racoltapetru6

  sept. 15, 2016

  Reply

  După cum ți-am spus într-un comentariu anterior, vecina mea are aceeași perioadă de sarcină, dar încă nu poate vedea sexul copilului. Medicul i-a spus că-i „întors” și trebuie să meargă la Cluj, pentru o investigație mai profesionistă. Crezi că e ceva normal, Mami?

  • avatar image

   emotiidemamica

   sept. 15, 2016

   Reply

   Depinde ce inseamna intors. Daca sta cu spatele e normal sa nu se vada. Poate la morfologie fetală se va vedea.

 • avatar image

  mopana

  sept. 17, 2016

  Reply

  Nu inteleg de ce ii bagi pe toti in seama si te enervezi???! Stai calma, mamico! :) Tu stii cel mai bine ce este bine pentru tine si puii tai. Ce daca esti slaba? puup <3

  • avatar image

   emotiidemamica

   sept. 17, 2016

   Reply

   Pai trebuie sa dau explicatii. Ma intreaba, eu trebuie sa gasesc motive, sa le spun ca de fapt mananc si iau si vitamine si daca nu m-am facut cat casa nu înseamnă ca tin regim.. etc. Nu imi place sa dau socoteala si de cele mai multe ori ma enerveaza asta :(

 • avatar image

  mopana

  sept. 17, 2016

  Reply

  Stiu cum e :) "Tu mananci ca o vrabiuta", imi spune tata :)) Dar e singurul care nu ma cicaleste. Desi... uneori mai insista si el sa "ciugulesc" in plus. Restul ma innebunesc si pe mine. Da' de ce nu mananci? Da' ce-ai? Esti bolnava? Etc. Deci, te inteleg perfect.

Lasă un răspuns