Jurnal de sarcina

Săptămâna 23 de sarcină

Am trecut de ceva timp de jumătatea sarcinii, e timpul pentru scotocit internetul după informații despre alăptare, primele zile cu bebelușul, carucioare 3 în 1, 2 în 1, termometru, cădiță pentru baie, cum va fi la maternitate, despre naștere, scaun auto şi tot ce considerăm că mai e necesar. Mai ales dacă te afli la primul copil, e grozav să afli câte ceva despre ce te așteaptă sau despre cum să alegi produsele pentru bebeluș şi e bine să citești din timp să fii sigură că nu ești luată pe nepregătite!

În săptămâna 23 de sarcină fetița mea e foarte activă. Mișcă mult, îi priește atmosfera :). Eu mă simt bine. Sunt un pic sub limită cu hemoglobina însă nu îmi fac griji. Suplimentez cu vitamine. Încerc să mă odihnesc, mai ales că Edy nu se mai trezește noaptea.

Încă nu am lucruri pe care nu le pot face. Mă aplec, pot face ce făceam și până acum însă evit efortul mare și nici nu ridic ceva greu (doar pe Edy îl mai iau în brațe). Simt că respir mai greu, uneori gâfâi doar dacă mă așez pe pat sau merg prin casă.

Noaptea dorm bine deși au fost câteva seri în care am avut senzația că urmează să am un cârcel la picior. M-am întors şi când am întins piciorul simțeam că asta urmează. M-am așezat repede într-o poziție comodă şi am scăpat, cu o singură excepție. Am avut un cârcel pe pulpa piciorului drept şi am simțit locul unde a fost durerea încă jumătate de zi după aceea. Nu sufăr cârceii, sunt foarte dureroși. La prima sarcină am avut vreo 4 toată sarcina. Am început să iau şi Osteocare la recomandarea medicului.

Respir mai greu şi încă am impresia că nasul meu e afectat de răceală. E doar o impresie, nu sunt răcită, însă uneori parcă aş fi. S-a mai potolit sângerarea gingiilor față de cum era acum câteva săptămâni.

Aş putea spune că sunt mai mâncăcioasă acum. Uneori simt nevoia de dulce, să ronțăi ceva între mese așa că mănânc un pic mai mult ca înainte.

saptamana-23-de-sarcina-poze-burtici

În săptămâna 23 de sarcină, micul bebeluș arată ca un nou născut doar că are pielea ridată şi transparentă. Va acumula grăsime şi va crește. Un bebeluș născut prematur la această vârstă are șanse să reziste deoarece greutatea poate fi de 500-600 g.

Cam atât de la noi. Nu uitați de lista de cumpărături şi să trageți cu ochiul şi pe site-ul Noriel să vedeți ce lucruri frumoase au.

Pe curând!

Citește şi ce se întâmplă în săptămâna 24 de sarcină!

Facebook Comments
Săptămâna 24 de sarcină
Săptămâna 22 de sarcină

2 Comments

 • avatar image

  mopana

  sept. 21, 2016

  Reply

  Eu ma bucur sa citesc ca esti bine si ca puiuta ta e la fel. Asta e tot ce conteaza. Va puup si salutari lui Edy <3

  • avatar image

   emotiidemamica

   sept. 21, 2016

   Reply

Lasă un răspuns