Jurnal de sarcina

Săptămâna 24 de sarcină

Ce a trecut timpul! Am ajuns în săptămâna 24 şi nici nu știu când a zburat perioada asta. Nu mă mai simt vioaie cum eram înainte, se pare că încep să simt că se apropie al treilea trimestru de sarcină.

Cred că o să am o fetiță mâncăcioasă. Dacă în primul trimestru mă săturam cu două guri de mâncare, acum lucrurile stau exact pe dos. Aș mânca mult şi bine. Eu înainte nu puteam mânca nimic după masă, mă simțeam supra saturată, acum aş mânca orice. Ba chiar după jumătate de oră de la masă aş putea mânca iar o porție generoasă. Cred că mi se trage de la vitamine. Am trecut de la Femosun la Elevit.

Din punctul meu de vedere, am făcut un pic exces cu hrana. Adică am mâncat și la ora 23, după masă am mâncat desert cam tot timpul deşi eram supra saturată, iar eu chiar nu sunt obișnuită așa. Am lăsat apa pe locul 2 şi vreau să mă redresez curând pentru că începe să se observe la cântar.

Mi s-au pigmentat areolele și se zărește linia neagra un pic. Dacă până acum lapte nu mai curgea deloc, acum lucrurile s-au schimbat. Un lichid transparent și-a făcut apariția şi Edy ar sta la sân toată ziua. Încerc să îl mai țin deoparte pentru că sunt foarte sensibili. A început să se trezească şi noaptea. Poate i-a fost cald, cine știe. Vedem cum o să mai decurgă lucrurile.

Pe mâini mi-au apărut niște pete mici maronii de vreo două săptămâni. Bine că nu au apărut pe față :). Deocamdată alte probleme nu sunt, însă mâncarea chiar îmi dă bătăi de cap. Nu m-am mai cântărit azi dar eram deja la 64 acum câteva zile.

În săptămâna 24 bebe lovește destul de tare în burtă. Am fost plecați cu mașina vreo 4 ore, două dus și două întors şi m-a lovit mai tare ca de obicei. Am stat în fund şi lovea jos însă cred că nu i-a plăcut poziția şi a urcat mai sus. Simt inconfort dacă ceva nu îi priește. Nu pot sta mult pe scăunele joase, prefer să stau întinsă şi dacă ating un pic cu burta ceva, uneori chiar e supărător şi trebuie să mă mut. 

În ceea ce privește dezvoltarea, de acum va începe să aibă perioade anume în care mișcă și în care doarme. Adică își face un fel de program. Pe mine mă lovește pe la 5 dimineața, apoi se liniștește iar până pe la 7-8. Asta o să se mai schimbe până la naștere.

Copilașul continuă să depoziteze grăsime și să crească. Aude deja foarte bine şi fața îi este complet dezvoltată. Se dezvoltă papilele gustative pentru a percepe mai multe gusturi şi următoarele luni își va antrena respirația înghițind lichid amniotic pentru a putea face față atunci când se va naște.

Tu cum te simți în această săptămână? Cum e burtica ta?

Pe curând!

Citește ce se întâmplă şi în săptămâna 25 de sarcină

Facebook Comments
Săptămâna 25 de sarcină
Săptămâna 23 de sarcină

5 Comments

 • avatar image

  racoltapetru6

  sept. 28, 2016

  Reply

  Eu zic că totul decurge normal și o să ai o fetiță vioaie. Sănătate multă și încredere, Mami! :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   sept. 28, 2016

   Reply

   :)) deja e vioaie si face tumbe prin burta. Multumim de urari!!

 • avatar image

  mopana

  oct. 02, 2016

  Reply

  Multa sanatate, ca-i mai buna decat toate! Sa fie cuminte si ascultatoare :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   oct. 04, 2016

   Reply

   Doamne ajuta!

 • Săptămâna 23 de sarcină - Emotii de mamica

  oct. 27, 2016

  Reply

  […] Citește şi ce se întâmplă în săptămâna 24 de sarcină! […]

Lasă un răspuns