Dezvoltare Eduard

Zi cu emoții. Mâine Edy împlinește 2 ani

emotiidemamica-doi-ani-aniversare

Mă fascinează modul în care evoluează Eduard. Mâine împlinește 2 ani. Nu am petrecut niciodată timp cu un alt copil să văd ce lucruri face de la zi la zi, însă văzând cum a decurs la noi, sunt de-a dreptul uimită de natura umană şi de modul perfect în care se desfășoară lucrurile. Edy construiește turnuri din lego, unele de o singură culoare, unele înalte, spune poezii, știe la ce folosesc lucrurile din casă, face niște asocieri care mă lasă mută de uimire.. nici nu știu când au trecut doi ani.

I-am făcut ziua astăzi şi parcă de o săptămână aveam emoții. Nu că trebuie mâncare destulă sau că nu am pregătit nu știu ce, ci pentru că a crescut puiul și de acum lucrurile se vor schimba tot mai mult. S-a dus vremea jocurilor bebelușeşti, a plânsului fără să înțeleg ce are, a nopților în care făcea vocalize, e băiat mare acum. Vorbește cu mine, poate spune că are doi ani, că îl doare ceva, că îl supără ceva, că e nervos sau bucuros. Pentru mine asta contează enorm.

L-am întrebat odată:

„De ce te iubește mami așa de mult?” în timp ce îl țineam în brațe strâns.

A zis: „Pentru că te gâdilă”.

Așa înțelege el iubirea.

I-am explicat cum va decurge ziua lui, mi-a zis că ar vrea să primească mingi sau trenuri, știa că va sufla în lumânări și i se va cânta „Mulți ani trăiască” şi era foarte bucuros pentru ce urma. Și a fost bucuros toată ziua. S-a emoționat când a văzut tortul cu personajele lui favorite şi cadourile au fost pe gustul lui. S-a jucat toată ziua.

Jucăriile lui preferate sunt mingile deşi nu se joacă în mod deosebit. Îi place să le aibă în număr mare, să le pună în cadă la baie sau într-un ligheam şi să stea cu ele. Apoi mai sunt trenurile, avem multe pe care le aliniază pe șină, le pune în gară, le plimbă prin casă. Despre piesele de lego v-am mai zis. Avem o cutie de piese care formează un tren (e cumpărată de la Noriel) şi se joacă în mai multe feluri. Ori plimbă trenul, ori face turnuri mai mari, mai mici sau pe culori, face căsuță pentru alte figurine, are inspirație. Asta a făcut și astăzi.

Zilele viitoare o să vă scriu mai multe despre cadourile lui de la doi ani, despre tort, despre atmosferă, așa că stați pe aproape! Eu abia m-am relaxat, totul a fost frumos şi a decurs bine.

Pe curând!

Facebook Comments
Eduard la doi ani
Eduard are un an şi 11 luni

4 Comments

 • avatar image

  mopana

  sept. 11, 2016

  Reply

  Multi ani traiasca! La multi aaaani! Scuze pentru intarziere :( Sper ca v-ati distrat bine :) Sa fie sanatos, fericit si sa-i asculte pe mami si pe tati <3

  • avatar image

   emotiidemamica

   sept. 11, 2016

   Reply

   Nu e cu întârziere ca azi e ziua lui.. multumim de urari!!

 • avatar image

  mopana

  sept. 12, 2016

  Reply

  M-am incurcat pentru ca sub titlu scrie ca articolul e postat pe 7 septembrie :))

  • avatar image

   emotiidemamica

   sept. 12, 2016

   Reply

   Hmmm.. n-am stiut. Cred ca am scris pe un draft si a aparut o data anterioara. E postat sambata seara :)

Lasă un răspuns