Jurnal de sarcina

Săptămâna 25 de sarcină

saptamana 25

Cu emoții înaintăm spre trimestrul trei de sarcină :). Totul decurge bine deocamdată, au mai crescut valorile de la analize după ce am schimbat vitaminele şi a mai scăzut pofta de mâncare. Îmi priește săptămâna 25 de sarcină, însă încep să obosesc tot mai tare.

Burtica e mai mărișoară, nu mai văd prea bine ce se întâmplă sub ea, mă ud pe tricou tot timpul dacă spăl vase sau amestec cu telul. Nici hainele nu îmi mai vin bine, deja mă gândesc ce voi face la iarnă că parcă nu aş investi prea mult în haine groase.

În săptămâna 25 creierul bebelușului crește şi celulele cortexului cerebral se maturizează. Bineînțeles şi bebe crește şi cu cât înaintăm în sarcină cu atât va avea mai puțin loc şi vom simți mișcările din ce în ce mai puternic.

Am 65.4 kg, asta înseamnă că am deja vreo 7-8 în plus față de inițial. Mi se pare mult, sincer, dar având în vedere pofta de mâncare maximă pe care am avut-o de curând, e de înțeles. Cred că lipsa unor minerale şi vitamine din corp provoacă pofta asta de mâncare.

Sânii mei au crescut considerabil în ultima săptămână şi linea nigra se observă bine. Încă alăptez şi deocamdată nu o să renunț deși am avut câteva seri în care alăptarea a fost foarte dificilă. Mă bătea gândul să renunț, dar a revenit totul la normal şi am scăpat de gânduri.

Aseară am mers la ecograf şi bebe are 800 g. E vioaie, s-a mișcat încontinuu, ținea picioarele unul peste altul şi dădea din mâini. Îmi dadeam seama cum stă în funcție de cum mă lovește încă de înainte să merg la eco. În rest totul a fost ok. Nu are cordonul ombilical după gât și lichidul amniotic e în cantitate normală.

Eu dorm bine noaptea, însă uneori dacă mă întorc de pe o parte pe alta începe să miște tare în burtă şi până nu se liniștește nu prea am somn. Reușesc să mă odihnesc totuși, încă fac față trezirilor dese noaptea.

Cam atât din săptămâna 25, vă aștept să citiți informații și din săptămâna 26.

Pe curând!

Facebook Comments
Săptămâna 26 de sarcină
Săptămâna 24 de sarcină

9 Comments

 • avatar image

  mopana

  oct. 06, 2016

  Reply

  Yey! Piticuta e bine si zburdalnica :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   oct. 06, 2016

   Reply

   Da! Doamne ajuta sa o nasc sanatoasa si sa fie totul bine

   • avatar image

    mopana

    oct. 06, 2016

    Reply

    Asa va fi :) O sa vezi <3

    • avatar image

     emotiidemamica

     oct. 06, 2016

     Reply

     Iti dai seama ca sunt optimista si asa sper :)

     • avatar image

      mopana

      oct. 06, 2016

      <3

 • avatar image

  racoltapetru6

  oct. 08, 2016

  Reply

  Cum zboară timpul! Bine că totul e în regulă! :)

 • avatar image

  Simona

  oct. 08, 2016

  Reply

  Sarcină ușoară în continuare!

  • avatar image

   emotiidemamica

   oct. 08, 2016

   Reply

   Mulțumesc!!

 • Săptămâna 24 de sarcină - Emotii de mamica

  oct. 27, 2016

  Reply

  […] Citește ce se întâmplă şi în săptămâna 25 de sarcină […]

Lasă un răspuns