Jurnal de sarcina

Săptămâna 26 de sarcină

Nu îmi vine să cred că a mai trecut o săptămână și am ajuns aproape de finalul trimestrului 2 de sarcină. După cum puteți observa, burtica mea e foaaaarte vizibilă. Toată lumea îmi spune că e mărișoară.

Respir greu, obosesc mai repede însă nu am dureri sau alte probleme. Greutatea bebelușului va ajunge curând la 1 kg, dar trebuie să știți că fiecare sarcină evoluează diferit şi fiecare bebeluș are ritmul lui de creștere.

În săptămâna 26 cel mic încă are pielea transparentă, roșiatică şi zbârcită însă arată ca un nou născut. Se formează retina şi deși nu a deschis ochii încă, începe să distingă lumini. Se zice că auzul e bine dezvoltat şi e bine să îi vorbim, citim şi să îl implicăm şi pe tătic în aceste activități.

Simt că am nevoie de odihnă mai multă așa că am început să mă menajez. Edy mă solicită la orice activitate dar fac în așa fel încât să îmi fie şi mie mai ușor. De exemplu i-am dus măsuța de activități în dormitor şi eu stau întinsă în pat cât timp îl ajut la ce e nevoie. Afară stăm cât nu vrea în brațe şi tot așa.

Prima sarcină nu a trecut la fel de repede. La naștere nici nu mă gândesc, nu știu dacă am emoții sau mi-e frică. Simt doar că va veni de la sine, că așa trebuie să decurgă lucrurile. Abia aștept să îmi vad şi celălalt puiuț, acum parcă nici nu realizez că vor fi doi.

Vergeturi nu mi-au apărut. La prima sarcină nu am avut deloc, iar acum sper să am același noroc. Se zice ca pielea e elastică dacă nu apar. Pentru prevenire sau ca să nu se extindă prea tare se pot folosi uleiuri sau unturi naturale (de cocos, masline, cacao, shea, argan etc), cred că ajută mai mult decât cremele hidratante sau pentru vergeturi.

În această perioadă multe mămici au fluctuații de tensiune, încep să doarmă tot mai rău şi se confruntă cu tot felul de probleme. Eu deocamdată dorm bine însă pe timpul zilei sint că sunt mai neîndemânatică şi mai uitucă. Mult mai uitucă! Asta e din cauza sarcinii și va continua şi după naștere o vreme. Va fi bine, vom putea trece mai ușor peste tot.

Acestea fiind zise, vă aștept curând pentru o nouă pagină din jurnalul de sarcină, mai exact săptămâna 27!

Pe curând!

Facebook Comments
Săptămâna 27 de sarcină
Săptămâna 25 de sarcină

5 Comments

 • avatar image

  cestmoialinaldt

  oct. 13, 2016

  Reply

  Ce burtica frumoasa! Sarcina usoara in continuare! Keep us posted! ✌

  • avatar image

   emotiidemamica

   oct. 13, 2016

   Reply

   Mulțumesc!

 • avatar image

  racoltapetru6

  oct. 13, 2016

  Reply

  Lasă că nu ești atât de uitucă, din moment ce nu ne uiți pe noi, prietenii virtuali! :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   oct. 13, 2016

   Reply

   Ce frumos ai zis! ❤❤❤

 • Săptămâna 25 de sarcină - Emotii de mamica

  oct. 27, 2016

  Reply

  […] Cam atât din săptămâna 25, vă aștept curând și cu informații din săptămâna 26. […]

Lasă un răspuns