Jurnal de sarcina

Săptămâna 27 de sarcină

saptamana-27-sarcina-poze-burtica.jpgAm ajuns cu bine în ultima săptămână din trimestrul 3 de sarcină. Bebelușul are în jur de un kilogram în această perioadă, se poate simți biiiine de tot cum mișcă şi începe (sau ar trebui) să aibă program de odihnă. Fetița mea mișcă tare şi noaptea, deci mai aștept să îl schimbe.

Eu mă deplasez tot mai greu. Mi-e tot mai dificil să mă aplec, respir sacadat ca după un efort mai mare, am avut şi câteva arsuri în piept şi mă simt mare :). Nu sunt mai somnoroasă, nu sunt nervoasă, dar mă ridic greu din pat (mă dau de-a dura :)) şi mă doare spatele când fac mai multă treabă sau când stau pe o suprafață tare (parchet, scaun de lemn etc).

În săptămâna 27, bebe e plin de treabă. Face tumbe toată ziua, cel puțin la mine în burtică așa se simte, deoarece articulațiile sunt formate şi mișcările sunt mai ample. Sistemul nervos s-a dezvoltat şi el şi de acum încolo creșterea va deveni mai accelerată şi se vor definitiva funcțiile organelor. Sughițul va fi mai pronunțat (vom simți mișcări constante din când în când) dar asta e un lucru bun.

De acum vom lua în greutate mai repede. Eu am deja 10 kg în plus și mă astept încă la cel puțin 7. Sunt sigură că voi acumula mai multe kilograme decât la prima sarcină pentru că nu pot evita dulciurile în totalitate şi am avut o perioadă de foame mare :). Acum m-a lăsat foamea însă mi-e mai sete.

Merg mai des la baie dar cred că e din cauză că am mărit considerabil doza de apă. Noaptea merg maxim o dată, așa că sunt o norocoasă. Mă odihnesc bine noaptea, dar dacă mă întorc de pe o parte pe alta simt mișcări în burtă. Linia neagra s-a accentuat față de în săptămânile precedente dar nu m-am pigmentat așa mult ca la prima sarcină.

Tu cum te simți?

Pe curând!

Citește şi despre săptămâna 28 de sarcină!

Facebook Comments
Săptămâna 28 de sarcină
Săptămâna 26 de sarcină

3 Comments

 • avatar image

  racoltapetru6

  oct. 18, 2016

  Reply

  Să auzim numai de bine, Mami! :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   oct. 18, 2016

   Reply

   Speram!

 • Săptămâna 26 de sarcină - Emotii de mamica

  oct. 27, 2016

  Reply

  […] Acestea fiind zise, vă aștept curând pentru o nouă pagină din jurnalul de sarcină, mai exact săptămâna 27! […]

Lasă un răspuns