Jurnal de sarcina

Săptămâna 28 de sarcină

Săptămâna 28 este prima din cel de-al treilea trimestru de sarcină. Mai e puțin până la naștere, săptămânile se scurg repede și de acum se zice că începe greul.

Burtica mea e tot mai mărișoară, respirația e sacadată, ba chiar obosesc dacă mă aplec sau urc pe un scaun. Am răcit şi am nasul foarte înfundat. Azi noapte nu am putut respira decât pe gură, dar ușor ușor o să îmi revin. Mă încalț mai greu, nu îmi mai vin gecile, pantalonii, mai nimic. 

Am observat că după ce mănânc e mai activă bebeluşa mea, iar dacă mergem cu mașina un drum puțin mai lung e agitată. Adică lovește foarte puternic, cum nu se întâmplă în general. Acum o simt foarte bine.

În săptămâna 28 bebelușul mic are, cu aproximație, 1000- 1200 g. Poate să deschidă ochii, vederea nu e prea clară dar poate vedea lumina puternică. Are reprize de somn de 20-30 de minute şi deja ştie să facă mai multe: înghite lichid amniotic, se învârte, sughite, știe să plângă etc.

De acum o să se tot schimbe lucrurile. Multe mămici deja se plâng de arsuri gastrice, hemoroizi, constipație, insomnie. Va fi mai greu poate, dar e pentru o cauză nobilă, deci nu putem decât să mergem mai departe. Eu deocamdată mă simt bine, am zile când vreau să mă odihnesc mai mult sau când nu mai pot dormi noaptea, dar sunt trecătoare. Sper să fie bine în continuare.

La prima sarcină pe vremea asta eram foarte pigmentată. Aveam burta aproape neagră, sânii de asemeni, o mulțime de alunițe noi, însă acum nu e așa. Linea nigra se vede mai bine şi cam atât.

M-a lăsat foamea mare şi pofta de dulce. Cred că din cauza răcelii. Nu iau pastile pentru că nu sunt adepta tratamentelor, mai ales în timpul sarcinii, iar ceaiul îl evit de asemenea pentru că mi se face rău dacă e un pic mai cald.

Acestea ar fi noutățile din săptămâna 28, vă aștept şi săptămâna viitoare cu noi informații.

Pe curând!

Facebook Comments
Săptămâna 29 de sarcină
Săptămâna 27 de sarcină

5 Comments

 • Săptămâna 27 de sarcină - Emotii de mamica

  oct. 27, 2016

  Reply

  […] Citește şi despre săptămâna 28 de sarcină! […]

 • avatar image

  Alina

  oct. 28, 2016

  Reply

  Ai o burtică superbă ,sarcină ușoara in continuare!

  • avatar image

   emotiidemamica

   oct. 28, 2016

   Reply

   multumesc!!

 • avatar image

  racoltapetru6

  oct. 28, 2016

  Reply

  Nu știam că bebelușul poate face deja atâtea, deși e încă în burtică. :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   oct. 28, 2016

   Reply

   Stie inca si mai multe :)

Lasă un răspuns