Sarcina, maternitate si nastere

Cum facem baie în timpul sarcinii?

Unii zic că e interzis să facem baie în timpul sarcinii și susțin că un duş e mai indicat. Alții zic că apa poate afecta copilul, ba chiar unele mămici se tem să nu ajungă apa în uter. Care o fi adevarul? Ei bine, azi vin cu cateva indicații ca să lămurim problema.

 

Băile în timpul sarcinii nu sunt interzise. Bebelușul e foarte bine protejat în „căsuța” lui, așa că în niciun caz nu are cum să ajungă apă în uter în timpul unei băi. Putem sta în cadă, băile pot să fie la fel de normale ca înainte de sarcină, însă trebuie să ținem cont de câteva lucruri.

De ce trebuie să ținem cont când facem baie în timpul sarcinii?

temperatura apei nu trebuie să depășească 38-39 de grade! Apa fierbinte poate face rău, deoarece crește temperatura corpului, iar asta poate afecta copilul! În plus, de la apă fierbinte putem avea stări de leșin sau chiar putem cădea în baie.

– dacă totuși simțim nevoia de o baie mai calduță pentru că așa ne place sau avem nevoie de relaxare, nu ne interzice nimeni acest lucru. E bine totuşi să ne rezumăm la maxim 10 minute. Este valabil şi pentru dușul cu apă mai caldă.

Este bine să fim precaute când vine vorba de sarcină. Un termometru ne poate ține departe de probleme, însă dacă nu avem așa ceva trebuie să știți că înroșirea pielii sau orice semn mic de amețeală e semn că ar trebui să ieșim din baie. 

Medicii nu recomandă în timpul sarcinii sauna, băile fierbinți și jacuzzi. În schimb nu ne afectează băile în mare sau la piscină. Ba chiar putem şi înota dacă medicul nu ne-a interzis sportul.

La prima sarcină aveam o burtică de 8 luni când am fost la mare şi am înotat. Mi s-a părut cam ciudat prima dată, mai ales că dădeam cu apa rece pe burtă, apoi mă așteptam ca burtica să mă tragă spre fundul apei. De fapt a fost o experiență foarte plăcută pe care vă recomand să nu o ratați dacă aveți ocazia.

Tu cum preferi să faci baie în timpul sarcinii?

Pe curând!

Facebook Comments
Internată. Vine bebe?
Mai pot dormi pe burtă dacă sunt însărcinată?

2 Comments

 • avatar image

  racoltapetru6

  dec. 01, 2016

  Reply

  E foarte bună și câte o baie la Băile Felix, în orice perioadă. Am văzut viitoare mămici beneficiind de calitățile apei de acolo.

  • avatar image

   emotiidemamica

   dec. 01, 2016

   Reply

   Pai daaaa, daca as fi un pic mai aproape m-as balaci ca ratusca acolo. Si Edy odata cu mine :). La Felix apa avea cam 31 de grade daca tin bine minte deci ar fi idealul. Ahh.. ce amintiri

Lasă un răspuns