Jurnal de sarcina

Săptămâna 29 de sarcină

Iată că am ajuns și la săptămâna 29 cu bine. Am 71 kg, asta înseamnă cu 13 în plus față de inițial, o burtică mare, ceva disconforturi, dar mult entuziasm :).

Cred că de câteva zile bebeluşa mea s-a întors cu capul în jos. Vreo două zile am avut niște înțepături în partea de jos şi disconfort când mă ridicam din pat sau mergeam, dar apoi totul a revenit la normal şi mișcările fetale au început să fie diferite. Adică acum cred că bate cu picioarele în sus, sub piept.

În săptămâna 29, copilașul poate întoarce capul în stânga și în dreapta, poate reacționa la sunete sau lumini puternice şi plămânii sunt destul de dezvoltați. Dacă s-ar naște în această săptămână cel mai probabil ar putea respira, însă ar obosi foarte repede şi ar trebui ajutat.

Printre disconforturile mele pot enumera stări slabe de greață uneori, durere de spate (înțepături în zona lombară când pășesc), arsuri la stomac rare şi greutatea care chiar mă obosește. E vina mea că am luat atât în greutate. Seara mănânc târziu pentru că Edy vrea la ora 21 să mănânce, am exagerat un pic cu dulcele câteva săptămâni şi toate astea se adună.

Mă simt mare, uneori mă întreb cum reușesc oamenii supraponderali să se obișnuiască cu greutatea. Parcă nimic nu mai e cum era şi mai am încă mult până nasc. 

Am început să mă gândesc la bagajul de maternitate, am cumpărat hăinuțe, mi-am făcut liste, așa că aş putea spune că m-am mobilizat. 

Cam așa decurg săptămânile la mine.. Edy e din ce în ce mai înțelegător şi pare că deja își iubește surioara. Sper să rămână așa în continuare. Mi-a zis că o să avem grijă de ea şi dacă plânge îi dăm sân sau o ținem în brațe. A văzut hăinuțele pentru ea şi pare că se simte confortabil cu ideea.

Acestea fiind zise vă mai aștept cu alte noutăți în săptămâna 30.

Pe curând!

Facebook Comments
Săptămâna 30 de sarcină
Săptămâna 28 de sarcină

7 Comments

 • avatar image

  mopana

  nov. 05, 2016

  Reply

  Wow! Mai e un pic! Sa fii sanatoasa, ca asa le poti duce pe toate! Ma bucur sa aud ca Edy e intelegator :) xo <3

  • avatar image

   emotiidemamica

   nov. 06, 2016

   Reply

   Wooow! Lume noua! Ce faci? Pe unde ai fost?

   • avatar image

    mopana

    nov. 06, 2016

    Reply

    Tocmai ai vazut ce minunatii am vazut eu :) <3

 • avatar image

  Adriana

  nov. 06, 2016

  Reply

  Doamne, cum poti arata tu..insarcinata! NICI NU BANUIESTI CE FRUMOASA ESTI! Mai e puțin, încet, încet, uitandu-ne in urmă..uite cum ai consemnat treceri ce par ...ușoare, mai ales la...citit...hahaha..

  • avatar image

   emotiidemamica

   nov. 06, 2016

   Reply

   multumesc de sustinere si de cuvintele minunate

 • avatar image

  racoltapetru6

  nov. 06, 2016

  Reply

  Să te țină entuziasmul până la capăt și s-auzim numai de bine! :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   nov. 06, 2016

   Reply

   Doamne ajuta!

Lasă un răspuns