Jurnal de sarcina

Săptămâna 31 de sarcină

În săptămâna 31 de sarcină prea multe lucruri nu s-au schimbat față de în săptămâna 30. Mă mișc la fel de greu, am dureri de spate mai ales spre seară. Uneori am dureri în partea de jos, mă întorc cu dificultate, mă închei greu la încălțăminte. Aștept să văd ce mai urmează.

Încă nu am fost la ecograf, abia marți programare. Nunu mai știu ce se întâmplă acolo în interior. Uneori îmi fac griji să nu fie probleme. Încerc să mă menajez, să nu stau mult pe scaun ci mai mult întinsă. Am simțit cum s-a întărit burta la stat pe scaun, am simțit şi contracții false, dar cred până la urmă tot e ok. Deocamdată nu am luat No-spa, nu a fost cazul.

Cum se dezvoltă bebelușul în săptămâna 31?

În săptămâna 31 se dezvoltă intens plămânii bebelușilor şi se pregătesc pentru momentul nașterii. Cei mici înghit mult lichid şi sughiță mult. Dacă s-ar naşte acum însă, ar fi nevoie să stea mai mult în spital. Nu ar fi pregătiți să înfrunte singuri mediul extern.

Auzul e dezvoltat foarte bine, așa că știe ce se întâmplă în jurul lui. Mie mi se pare că bebe Ioana mișcă cel mai mult atunci când îl aude pe Edy. Cred că e mai obișnuită cu vocea lui decât cu a mea, pentru ca Edy vorbește încontinuu :). Simt că vor fi foarte atașați unul de celălalt şi asta îmi umple sufletul de bucurie.

Cu cât se apropie momentul nașterii, cu atât e şi Edy mai înțelegător cu ceea ce se întâmplă. Îl mai ridic în brațe când îl așez la masă, când îl schimb sau dacă vrea el să îl iau, dar mult mai rar decât înainte. A venit tot de la sine, fără grabă. A adormit fără sân şi îmi zice că atunci când voi naște va dormi cu tati. Asta mă face să fiu liniștită şi să nu îmi fac griji.

Cum sunt eu?

Am 73 kg. Mă simt destul de grăsuță față de cum eram. Îmi închei greu cizmele la pulpa piciorului. Mâinile și picioarele au proporții mai mari față de cum eram obișnuită eu. Sper să nu mai iau mult în greutate până la final, însă dacă o fi să iau, sper să dau repede jos.

Închei aici informațiile despre săptămâna 31 și vă aștept să citiți și despre săptămânile 32 şi 33.

Pe curând!

Facebook Comments
Săptămânile 32 şi 33 de sarcină
Săptămâna 30 de sarcină

4 Comments

 • avatar image

  Adn de Femeie

  nov. 23, 2016

  Reply

  Wow!!! Cât de repede trece timpul! Mai ieri ne anuntai ca vine bebe și acum ești aproape de termen. Sarcina ușoară în continuare

  • avatar image

   emotiidemamica

   nov. 23, 2016

   Reply

   Asa e... trece timpul imediat :) miltumesc!

 • avatar image

  mopana

  nov. 25, 2016

  Reply

  Hey! Ce dragut! Ce-mi place cum s-a transformat Edy in tot acest timp :) Si faptul ca o sa doarma cu tati cand vei naste e delicios. Nu vrea sa deranjeze. S-a facut baiat mare <3

 • avatar image

  racoltapetru6

  nov. 27, 2016

  Reply

  Fiecare săptămână are particularitățile ei. Bine de știut pentru viitoarele mămici, dar și viitorii tătici. :)

Lasă un răspuns