Activitati si jocuri

Trenulețul Montessori

Cine e cât de cât în temă cu metodele Mariei Montessori, ştie deja că cele mai recomandate jucării sunt cele de lemn, datorită texturii, faptului că sunt non-toxice şi pentru că dezvoltă imaginația. Nu au beculețe, butoane şi alte cele, asta le face grozave.

Noi nu avem numai jucării din lemn deoarece majoritatea sunt primite. Atunci când cumpărăm ceva, ținem cont de abilitățile şi preferințele lui Edy. Alegem ceva care să fie şi educativ.

Astăzi a fost ziua lui Edy (îl cheamă şi Gabriel) așa că i-am făcut cadou un trenuleț de lemn. Trenurile sunt jucăriile lui preferate. El le aliniază pe şine, le pune încărcătură, le pune în gară la somn etc. Deşi are vreo 10, nu se plictisește de ele.

Formele, literele, cifrele, sunt pe locul 2 în topul preferințelor sale. Le știe pe toate în română și engleză şi mă pune des să i le desenez. Uneori le lipim pe tabla cu magnet sau le modelăm din plastilină.

Aceste jocuri antrenează anumite abilități ale copiilor, în special imaginația, concentrarea şi răbdarea

Trenul de care vă spun (cel din imagine) cred că va fi printre preferate. Asta pentru că „încărcătura” e din forme colorate care trebuie potrivite în anumite locaşuri. Locomotiva e formată din piese, adică se demontează aproape în totalitate.

Edy s-a jucat toată ziua cu trenul. Îi place să vadă că reușește să pună toată piesele la loc. Pentru mine este grozav să îl văd cum își antrenează concentrarea, răbdarea şi motricitatea fină.

Jocul nu s-a rezumat la pus formele la locul lor. Edy a făcut un alt tren din piese, le-a sortat pe culori, le-a pus unele peste altele şi a făcut turn şi sunt sigură că va mai găsi şi alte variante de joc.

Deocamdată pare o alegere bună trenulețul Montessori. Voi aveți astfel de jucării?

Pe curând!

Facebook Comments
1-0 pentru Edy la săltărețe
Tații se joacă altfel decât mamele

2 Comments

 • avatar image

  Simona

  nov. 09, 2016

  Reply

  La mulți anisori! Și noi iubim jucăriile Montessori. De unde l-ai luat?

  • avatar image

   emotiidemamica

   nov. 11, 2016

   Reply

   De la o librărie din oras. Am dat 22 de lei :)

Lasă un răspuns