Diverse / Povestiri din viata

Împodobirea bradului

 

În acest an am savurat în totalitate împodobirea bradului. Credeam că o să fie dificil, că o să trebuiască să caut globurile prin casă sau o să fug după Edy să le pot recupera, însă el a fost atât de încântat de activitate, că la un moment dat l-am lăsat să aranjeze singur şi mă uitam ce copil mare avem şi ce frumos a crescut.

El tot timpul îmi arăta brăduți împodobiți în oraș și i-am explicat că o să împodobim şi noi, că în preajma Crăciunului așa face toată lumea, că vine Moş Crăciun și vor fi cadouri sub brad, însă acum dacă îl întreb zice că Moșul aduce brad şi globuri :).

În acest an am vrut să fie cu albastru brăduțul nostru şi am scos globurile cu vreo două zile înainte să văd dacă trebuie puse ațe sau nu (noi avem doar globuri de plastic, ca să nu fie periculoase pentru Edy dacă scapă vreunul). De când le-a văzut le-a aruncat prin casă, le-a grupat, numărat, aliniat, așa că mă gândeam că nu vor sta mult în brad.

În ziua când am hotărât să împodobim, el a fost foarte încântat de tot procesul. A luat beculețele la rând, ghirlandele, însă globurile sunt preferatele lui. De mic mic a fost încântat de ele.

I-am arătat cum trebuie puse în brad, că trebuie să ținem ața puțin depărtată să intre pe crenguță, apoi punea singur câte un glob şi spunea: „așa se pun globurile în brad”. Mă topeam de drag când îl auzeam.

A început să pună pe fiecare crenguță de la nivelul lui câte două-trei sau chiar patru globuri. Nu l-am dat deoparte ca să îi arăt eu cum se face, ci m-am oprit şi m-am uitat la el. Doamne, cum a trecut timpul ăsta! Ce copil frumos am!

L-am lăsat să pună toate globurile şi la final am mai făcut eu mici modificări. Acum îl admiră în fiecare zi, nu îl strică, însă mai ia globuri să le aranjeze el. Îi place mult să facă asta şi eu îl admir de fiecare dată. Îl iubesc până la cer şi înapoi. De două ori!

Pe curând!

Facebook Comments
Povestioare hazlii II
Ești părinte? Cum faci să scapi de "ce zice lumea"?

4 Comments

 • avatar image

  alinapetruta

  dec. 24, 2016

  Reply

  Sarbatori fericite la toata familia!

  • avatar image

   emotiidemamica

   dec. 26, 2016

   Reply

   Multumim la fel!!

 • avatar image

  racoltapetru6

  dec. 27, 2016

  Reply

  Ce frumos și ce amintiri plăcute mi-ai deșteptat! De mult nu am mai împodobit un brad.

 • Am împodobit bradul. De ce am ales să fie artificial? - Emoţii de mămică

  dec. 19, 2017

  Reply

  […] și câteva stele în brad. Am ales culorile albastru și argintiu și îmi place cum a ieșit. Anul trecut tot cu albastru a fost, dar diferit față de […]

Lasă un răspuns