Povestiri din viata

Moş Nicolae din 2016

La ghetuțele lui Edy a venit de aseară Moş Nicolae, dar el dormea şi a văzut abia de dimineață. De câteva zile am tot vorbit cu el despre Crăciun, moşi, globuri şi cadouri. E încântat când vede brazi împodobiți, steluțe, becuri şi zăpadă. Dacă la noi se pierduse spiritul sărbătorilor, sigur el îl va readuce de acum în fiecare an.

L-am întrebat ce își dorește să primească de Moş Nicolae şi un tren Thomas a fost în fruntea listei. De fapt nici nu a fost vreo listă, ăsta e singurul lucru pe care îl voia. Lui îi plac foarte mult trenurile, are deja o colecție impresionantă, mergem săptămânal la gară, îi plac poveștile şi filmulețele cu trenuri, iar Thomas e de departe preferatul lui.

Nu credeam că o să găsească Moșul la noi în oraş un tren din acesta, însă undeva la un magazin, pe un raft, o locomotivă mică mică albastră s-a cerut dusă în ghetuțele lui Edy.

Dimineață ne-am trezit la 7.30.

Ne-am alintat şi am râs vreo 10 minute, apoi am mers la ghetuțe. Mai era un tren mare, niște pești şi fructe, însă el a luat doar trenul Thomas și restul nu îl mai interesa. Nici nu ştiu cum l-a observat pentru că era mic şi pus invers.

Azi a dormit cu Thomas, a ieșit cu el la plimbare, a mâncat cu el şi încă îl are în mână. Dacă se joacă cu altceva îl lasă doar puțin în apropiere, dar nu uită să îl ia dacă pleacă.

Eu mă bucur că i s-a îndeplinit dorința. De mult își dorea să îl aibă. Nu contează că nu e mare, că nu cântă, că nu scoate fum, că nu are becuri, şină, gară sau altceva. 

Anul trecut nu a conştientizat cu ce ocazie a primit ceva în ghete, anul ăsta măcar s-a bucurat. Dulciuri nu a primit, încă reușim să îl ferim de ele. Am văzut că mulți părinți cumpără foarte multe cadouri de sărbători pentru copii. Eu deocamdată prefer să îi cumpăr ceva din când în când, să marchez momentele de sărbătoare. Nu vreau să umplu casa cu jucării pe care poate nici nu o să le folosească vreodată.

Voi cum procedați?

Facebook Comments
Povestioare hazlii
Cum mecanizăm nevoile bebelușului?

3 Comments

 • avatar image

  racoltapetru6

  dec. 08, 2016

  Reply

  Vai ce-mi plac și mie trenulețele, de orice fel cât mai multe și variate! Am vrut să te caut de ieri, dar iar am avut probleme cu calculatorul sau cu furnizorul de net. Aștept, în continuare, vești bune de la tine, Mami! :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   dec. 08, 2016

   Reply

   Poate vine Mos Craciun si la tine cu un trenulet

 • Mos Nicolae - Emotii de mamica

  sept. 06, 2017

  Reply

  […] si cum a fost Mos Nicolae din […]

Lasă un răspuns