Povestiri din viata

Povestioare hazlii

O porție de Povestioare hazlii:

Venim într-o zi din oraș şi am zis să pun ceva repejor să mâncăm că era înainte de somn. Edy era cam înfometat şi el nu adoarme flămând. L-am dezbrăcat de bluza groasă şi de pantaloni, l-am lăsat în body şi ştrampi şi mi-am văzut de treabă în timp ce soțul meu l-a luat în primire cu joaca.

Au fugit prin casă, s-au ascuns, au râs, iar la un moment dat au venit în bucătărie. Tati s-a așezat pe jos şi Edy îi sărea în spate şi îi spunea să ducă sacul la moară. Așa se mai joacă ei, cred că știți joculețul. Edy se urca în spate și după ce îl ducea prin casă, îl răsturna pe pat.

L-a cărat de câteva ori până în dormitor şi îl lăsa acolo, apoi iar venea în bucătărie şi Edy îi sărea în spate. După un timp soțul meu a obosit și încerca să îl mai ducă cu vorba. Edy i-a sărit iar în spate şi îi spunea: Să ducă tati sacul la moară!

Tati: Dar unde e sacul?

Edy: Aici!

Tati: Unde aici?

Edy: Aici, cu ştrampi!


I-am cumpărat lui Edy încă două pachete cu cărți de activități Montessori. Le-ați văzut pe Facebook dacă mă urmăriți. Unul din pachete are tot felul de plante printre care şi rozmarinul. Când i le-am arătat, i-am zis despre fiecare în parte, pe multe deja le cunoștea, însă rozmarinul a fost o noutate.

După vreo două zile în care nu am mai scos cartonașele, Edy a vrut să le luăm iar la rând. Şi la rozmarin a zis ” submarin roz” 😂😂. Niciodată nu m-am gândit la ”roz” sau la ceva marin când am zis rozmarin, dar se pare că imaginația e fără limită la copii.  Măcar a făcut legătura cu ceva.


Citisem odată de perioada în care copiii scot tot felul de perle care mai de care mai rușinoase, cu scopul de a-şi enerva părinții, de cele mai multe ori în prezența cuiva. Aveam impresia că e după 3 ani această perioadă și am verificat cartea Anei Savin – „Totul se întâmplă înainte de 6 ani”. Scrie, la vârsta de 4 ani (când copilul își dă seama că sunt cuvinte la care părinții sunt reticenți), un exemplu: „mami, știi ce vreau să mănânc azi? Morcovi, înghețată și caca”.

Mi-a rămas în minte exemplul ăsta şi azi s-a reactivat memoria când l-am întrebat pe Edy ce vrea să facem. El mi-a zis: chiloței în tigaie. M-a bufnit râsul. Eram singuri, deci nu se dădea în spectacol şi sunt sigură că nu a zis cu scopul de a mă enerva. Eu nu am o problemă cu cuvintele astea, nu i-am zis niciodată că ceva „e rușine”, însă m-a blocat în primă fază 😂.

Povestioare hazlii avem în fiecare zi, din ce în ce mai multe. Oare ce ne mai așteaptă?

Pe curând!

Facebook Comments
Ești părinte? Cum faci să scapi de "ce zice lumea"?
Moş Nicolae din 2016

5 Comments

 • avatar image

  Anonim

  dec. 23, 2016

  Reply

  Foarte amuzante povestioarele,mai așteptăm.

 • avatar image

  racoltapetru6

  dec. 27, 2016

  Reply

  E bine că ai simțul umorului, așa cum se cade în astfel de situații. :)

 • Povestioare hazlii II - Emotii de mamica

  dec. 30, 2016

  Reply

  […] tot v-au plăcut primele povestioare hazlii, am revenit azi cu încă o […]

 • Povestioare hazlii III - Emotii de mamica

  mai 25, 2017

  Reply

  […] am hotărât să vă mai scriu câteva povestioare hazlii de care am avut parte în ultima perioadă. Mi se par simpatice şi vreau să le țin minte […]

 • Povestioare hazlii II - Emoţii de mămică

  apr. 16, 2019

  Reply

  […] tot v-au plăcut primele povestioare hazlii, am revenit azi cu încă o […]

Lasă un răspuns