Jurnal de sarcina

Săptămâna 34 de sarcină

Mai e puțin până la marea întâlnire cu bebe Ioana. Deja bagajul e cam gata, mai am de pus câteva lucrușoare nesemnificative, iar eu mă simt mult mai bine decât în ultimele două-trei săptămâni.

Nu am probleme cu tensiunea (cam asta e marea problemă a mămicilor aflate în această perioadă), nici cu constipație, hemoroizi, grețuri sau insomnie. Mă simt bine, dorm bine, însă am uneori dureri de spate. M-am mai liniștit şi eu cu treaba prin casă, mă odihnesc mai mult, mă menajez, așa că ăsta s-ar putea să fie motivul.

Până nu demult aveam dureri noaptea când mă întorceam de pe o parte pe alta, când mă ridicam, aplecam sau pur şi simplu din senin simțeam o presiune, dar spre surprinderea mea acum e muuuult muuult mai bine.

În săptămâna 34 de sarcină, bebelușul din burtică a trecut de 2 kg, organele le are dezvoltate complet cu excepția plămânilor care se dezvoltă până la naștere, grăsimea se acumulează tot mai mult făcându-l să arate grăsuț iar părul acela mic numit lanugo ce îi proteja pielea dispare treptat.

Mișcările fetale sunt mult mai rare dar mai pronunțate, pentru că cel mic nu mai are foarte mult loc. Eu pot să observ un anumit program. Noaptea mă lasă să dorm, dar de cele mai multe ori mă trezesc să merg la baie, pentru că amorțesc dormind pe o singură parte sau pentru că mi-e cald. Toată sarcina mi-a fost mai cald ca de obicei. 

Eu dorm pe ambele părți deşi mai recomandat ar fi pe partea stângă. Îmi amorțesc picioarele sau mă doare şoldul pe care dorm dacă nu mă întorc. Totuși pot să dorm, nu e nevoie de perne sau alte lucruri.

Voi cum vă simțiți în această săptămână? Mie toată lumea îmi spune că pot naște deja, că poate vine bebe mai repede dar eu aștept termenul. Sper să fie dupa 7 ianuarie.

Vă aștept pe blog să citiți şi despre săptămâna 35 sau săptămânile 32 şi 33 dacă le-ați ratat.

Pe curând!

Facebook Comments
Săptămâna 35 de sarcină
Săptămânile 32 şi 33 de sarcină

2 Comments

 • avatar image

  racoltapetru6

  dec. 13, 2016

  Reply

  Se vede bine că ești aproape de naștere, dar sper să se întâmple atunci când te aștepți și când bebe Ioana e pregătită să dea ochii cu lumea. Sănătate deplină și să auzim mereu de bine! :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   dec. 13, 2016

   Reply

   Multumesc!

Lasă un răspuns