Amintiri de la mami din burtică? Se poate aşa ceva?

Ieri am văzut o postare pe Facebook în care o mămică invita alte mămici să își întrebe copiii (mai mici de 3 ani) despre ce își aduc aminte din burtică. Spunea că ei şi-ar mai aminti acest lucru până la vârsta de trei ani, apoi uită, iar răspunsurile pe care le dau sunt de-a dreptul uluitoare.

copilul prima data

Când am citit, am zis din prima că o să încerc deși nu prea cred că e posibil așa ceva. Știu că unele lucruri le rămân în minte, cum ar fi un cântec sau vocea mamei, pentru a le fi mai ușor să se obișnuiască în viața extrauterină, însă după ce se nasc aud în continuare aceste lucruri şi asta îi face să nu uite. Nu cred că despre mediul în sine mai țin minte la 3 ani. Mă mai gândesc și la faptul că dacă ar avea acele amintiri. de unde ar ști că sunt din burtică? Mi-e greu să cred, însă am vrut să văd ce imi zice Edy referitor la acest lucru.

Fiindcă eu sunt acum însărcinată mă așteptam ca discuțiile noastre referitoare la surioară să îl influențeze. Eu îi spun tot timpul că surioara se joacă acolo şi mă gândeam că ăsta va fi şi răspunsul lui. Dar nu..

Discuția a fost așa:

Eu: Edy, tu îți mai amintești când erai la mami în burtică?

El: Da!

Eu: Ce îți amintești? Cum era acolo?

El: Cald!

Eu: Cald? Şi mai cum?

El: Frig

Eu: Şi mai cum?

El: Frumos!

Eu: Dar ce vedeai acolo?

El: Planete!

Eu: Și ce se auzea?

El: Mașina de spălat!

A fost o discuție foarte drăguță şi amuzantă. Răspunsurile au fost total neașteptate, ba chiar destul de reale, însă eu cred doar că imaginația şi spontaneitatea lor e fantastică chiar şi la doi ani şi patru luni cât are Edy și nu ține de amintirile reale din burtică.

Mi-ar plăcea să întrebați şi voi copiii despre ce îsi amintesc din burtică şi să îmi lăsați un mesaj cu ceea ce au zis .

Pe curând!

Foto epigee.org

Facebook Comments

7 responses to “Amintiri de la mami din burtică? Se poate aşa ceva?

  1. Interesante răspunsurile lui Edy! Probabil că a asociat zgomotul făcut de mașina de spălat cu alte sunete pe care le-a perceput în burtica mămicii.

  2. In primul rand, La multi ani! Sa aveti un 2017 extraordinar si sa fiti sanatosi! <3
    Cat despre amintirile din burtica… Dialogul e senzational 🙂
    Eu chiar cred ca ce a spus Edy e real. Amintirile lui din acel loc sunt inca proaspete. Iar la intrebarile tale el a raspuns asociind ceea ce a vazut pana acum in viata reala cu ce a simtit si vazut in burtica. Eu zic sa-l mai intrebi din cand in cand.
    Va pup <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *