Povestiri din viata

Amintiri de la mami din burtică? Se poate aşa ceva?

copilul prima data

Ieri am văzut o postare pe Facebook în care o mămică invita alte mămici să își întrebe copiii despre ce își aduc aminte din burtică. Spunea că ei şi-ar mai aminti acest lucru doar până la vârsta de trei ani, apoi uită, iar răspunsurile pe care le dau sunt de-a dreptul uluitoare.

Când am citit, am zis din prima că o să încerc, deși nu prea cred că e posibil așa ceva. Știu că unele lucruri le rămân în minte, cum ar fi un cântec sau vocea mamei, pentru a le fi mai ușor să se obișnuiască în viața extrauterină. Dar după ce se nasc le aud în continuare şi asta îi face să nu uite. Nu cred că despre mediul în sine mai țin minte la 3 ani. Mă mai gândesc și la faptul că dacă ar avea acele amintiri,de unde ar ști că sunt din burtică? Mi-e greu să cred, însă am vrut să văd ce imi zice Edy referitor la acest lucru.

Fiindcă eu sunt acum însărcinată, mă așteptam ca discuțiile noastre referitoare la surioară să îl influențeze. Eu îi spun tot timpul că surioara se joacă acolo şi mă gândeam că ăsta va fi şi răspunsul lui. Dar nu..

Discuția a fost așa:

Eu: Edy, tu îți mai amintești când erai la mami în burtică?

El: Da!

Eu: Ce îți amintești? Cum era acolo?

El: Cald!

Eu: Cald? Şi mai cum?

El: Frig.

Eu: Şi mai cum?

El: Frumos!

Eu: Dar ce vedeai acolo?

El: Planete!

Eu: Și ce se auzea?

El: Mașina de spălat!

A fost o discuție foarte drăguță şi amuzantă. Răspunsurile au fost total neașteptate, ba chiar destul de reale, însă eu cred doar că imaginația şi spontaneitatea lor e fantastică chiar şi la doi ani şi patru luni cât are Edy și nu ține de amintirile reale din burtică.

Mi-ar plăcea să întrebați şi voi copiii despre ce îsi amintesc din burtică şi să îmi lăsați un mesaj cu ceea ce au zis .

Pe curând!

Facebook Comments
Cel mai greu îmi e cu dorul
Povești cu planete

7 Comments

 • avatar image

  racoltapetru6

  ian. 15, 2017

  Reply

  Interesante răspunsurile lui Edy! Probabil că a asociat zgomotul făcut de mașina de spălat cu alte sunete pe care le-a perceput în burtica mămicii.

  • avatar image

   emotiidemamica

   ian. 15, 2017

   Reply

   Eu totusi nu cred ca tine minte ceva din burtica :))

 • avatar image

  mopana

  ian. 15, 2017

  Reply

  In primul rand, La multi ani! Sa aveti un 2017 extraordinar si sa fiti sanatosi! <3 Cat despre amintirile din burtica... Dialogul e senzational :) Eu chiar cred ca ce a spus Edy e real. Amintirile lui din acel loc sunt inca proaspete. Iar la intrebarile tale el a raspuns asociind ceea ce a vazut pana acum in viata reala cu ce a simtit si vazut in burtica. Eu zic sa-l mai intrebi din cand in cand. Va pup <3

  • avatar image

   emotiidemamica

   ian. 15, 2017

   Reply

   Pai o sa il mai intreb dar trebuie sa las distanta ca deja e setat pe acelasi raspuns :)))

   • avatar image

    mopana

    ian. 15, 2017

    Reply

    Cred. Peste vreo 1-2 luni :)

    • avatar image

     emotiidemamica

     ian. 15, 2017

     Reply

     Cred ca 4-5 luni. Are o memorie asa buna ca nu uita ce am vorbit nici acu jumatate de an :))

     • avatar image

      mopana

      ian. 19, 2017

      Asta e bine. Memoria buna ajuta intotdeauna :)

Lasă un răspuns