Sarcina, maternitate si nastere

Nu sarcinile m-au îngrășat ci.. 

kilograme sarcina

Am auzit de multe ori la alte mămici: „sarcinile m-au îngrășat”. E drept, există multe femei care au făcut tratamente, care au stat numai în pat sau au avut alte probleme, însă în general asta e doar o scuză. Eu o să vă spun pe şleau că pe mine nu sarcinile m-au îngrășat ci.. lipsa voinței.

îngrășat kilograme sarcina

La prima sarcină am luat 14 kg.

Nici nu prea s-ar fi observat că sunt însărcinată dacă nu se vedea burta mare din față. Ce e drept, nu am „călcat strâmb” de multe ori, am fost extrem de atentă la ce am mâncat. Am ajuns de la maternitate cu 6 kg mai puțin şi într-o lună şi jumătate deja aveam cu 2 kg în minus față de inițial, nu numai pentru că am alăptat ci și pentru că nu am făcut excese. 

La a doua sarcină am luat 21 kg.

Şi asta e enorm! Uneori simțeam că îmi e foame chiar şi după ce mâncam, dar în loc să găsesc o alternativă sănătoasă, am trecut la dulciuri. Nu am zis „stop” cum aş fi făcut în mod normal, deci totul a ținut de voința mea. Am crezut că nu va fi așa grav. Uneori îmi era sete şi în loc să beau apă, mă uitam în dulapul în care tot timpul se găsea „ceva bun”, tot din lipsa mea de voință. 

Am schimbat vitaminele la un moment dat. Am simțit atunci că am poftă mai mare de mâncare însă şi pofta asta are legătură tot cu voința şi cu ceea ce îți propui să faci. După un timp nu am mai simțit foamea aceea mare, însă dacă îl hrăneam pe Edy de multe ori mâncam şi eu, uneori fără să îmi fie foame.

Acum am venit de la maternitate cu aproximativ 7 kg mai puțin. Mă simt grăsuță la picioare (eu nu am fost niciodată așa) şi burta e mare şi mai are până se retrage. Alăptez şi nu mai simt poftă de mâncare așa cum am simțit în sarcină, dar mi-am propus să evit dulcele. Până acum am reușit deși am avut dulce în casă. Am revenit la voința pe care știam eu că o am şi mi-am stabilit niște targeturi.

Doar cu voință se poate

Știu că voi da jos ce am pus în cele 40 de săptămâni pentru că îmi doresc acest lucru. M-am lăsat dusă de val şi am fost conștientă că dacă nu mă opresc sau nu fac ceva, voi ajunge aici. Am ajuns să am peste 70 kg acum, de la 58. Şi nu sarcinile m-au îngrășat ci lipsa voinței.

Acum mănânc aceeași mâncare pe care aș fi mâncat-o şi înainte, în aceeași cantitate, însă nu vreau să mai aud de dulciuri sau de mâncat prea târziu. Eu nu cred în diete. Cred că oamenii care nu pot slăbi fac greșeli în alimentație sau nu sunt activi şi dacă nu se produce o schimbare permanentă nu se ajunge decât la o slăbire provizorie. Așa ca eu nu voi ține dietă, voi mări un pic cantitatea de voință. Acum câteva zile aveam 74 kg, azi am 72.6. Deci mă dezumflu câte puțin :). Mai am încă muuult de dat jos și dacă nu îmi mențin voința la nivelul de acum, e nasol. Vă țin la curent! 

Pe curând!

Facebook Comments
Epiziotomia si..."prima data" dupa nastere
Venirea de la maternitate

4 Comments

 • avatar image

  Acasa Cu Mami

  ian. 31, 2017

  Reply

  Felicitari pentru determinare mami. Important este sa tii abdomenul strans cu centura de dupa nastere sau cu un sal pur si simplu.Ajuta.

  • avatar image

   emotiidemamica

   feb. 01, 2017

   Reply

   Întotdeauna am avut o vointa destul de mare, dar nu stiu ce m-a apucat la a doua sarcina. Despre centura nu stiu ce sa zic.. cred ca ajuta mai mult psihic.. ca altfel nu prea. Acum am cam avut dureri si ma incomoda, asa ca am purtat mai putin. Stiu ca nu sunt indicate pentru ca "lenevesc" musculatura. Sper să imi iasa ce mi-am propus ori cu, ori fara burtiera

 • avatar image

  mopana

  feb. 03, 2017

  Reply

  Cred in asta cu vointa. Sa fii sanatoasa si "o dezumflare" cat mai rapida :)) Aveti grija de voi! pup <3

 • avatar image

  Yuri

  aug. 30, 2017

  Reply

  Excelent articol!!

Lasă un răspuns