Povestiri din viata

Povești cu planete

planete

Zilele viitoare se anunță ger puternic. Nu mă încântă vestea, însă nu avem ce face. Cred că o să reducem drastic timpul petrecut afară şi o să lărgim aria jocurilor de acasă sau a poveștilor. Poveşti cu planete.

De când era Edy mic, îmi tot arăta luna. Era primul lucru pe care îl căuta când ieșeam afară pe întuneric şi nici acum nu ratează să ne spună dacă o vede. La un moment dat își dorea să aibă o rachetă, să ajungă la ea, pentru că îi spusesem eu că doar așa se poate ajunge.

Fiindcă am văzut că e interesat de astronomie, i-am zis într-o zi de planete.

Nu am insistat pe subiect, i-am căutat niște poze și filmulețe și cam asta a fost tot. Dar de vreo săptămână și-a amintit şi m-a pus să îi repet iar şi iar despre soare, pământ şi restul.

Am căutat iar un filmuleț în care să poată vedea concret ce şi cum. Am ales ceva pentru copii, dar fiindcă acolo informațiile erau multe şi se vorbea repede, am început eu să îi povestesc separat. E atât de încântat, că aş putea să îi repet o zi întreagă același lucru şi tot nu s-ar plictisi.

Îmi tot spune: „să povestească mami despre planete”. A memorat multe lucruri şi văd că înțelege logic, nu mecanic. Poate răspunde și la întrebări, iar pe mine mă topeşte cand îl văd așa prins. Chiar dacă vine gerul, știu că avem ocupație.

Cred că îi place mult ideea de a-i povesti ceva. Eu oricum ii spun poveşti, dar astea sunt lucruri reale, nu invenții. În seara asta, după ce a făcut baie, i-am tăiat unghiutele. Mai târziu când am mers la somn mi-a zis că vrea să îi povestesc despre unghii. Inițial m-a bufnit râsul, dar i-am zis câte ceva şi el m-a ascultat foarte atent. La final a zis „încă odată!”. Ne-am băgat la somn, însă aștept ziua de mâine să văd ce povești mai spunem. Poate vorbim despre păsări, avioane sau gândaci.. cine mai știe?

Pe curând!

Facebook Comments
Amintiri de la mami din burtică? Se poate aşa ceva?
Cum va fi? Ce va fi?

1 Comment

  • avatar image

    racoltapetru6

    ian. 10, 2017

    Reply

    Cine știe, poate pasiunea pentru astronomie o să persiste toată viața și își va alege o profesie din acest domeniu fascinant.

Lasă un răspuns