Povești cu planete

Zilele viitoare se anunță ger puternic. Nu mă încântă vestea, însă nu avem ce face. Cred că o scădem drastic timpul petrecut afară şi o să lărgim aria jocurilor de acasă sau a poveștilor.

De când era Edy mic îmi tot arăta luna. Era primul lucru pe care îl căuta când ieșeam afară pe întuneric şi nici acum nu ratează să ne spună dacă o vede. La un moment dat își dorea să aibă o rachetă să ajungă la ea, pentru că îi spusesem eu că doar așa se poate ajunge.

Fiindcă am văzut că e interesat de astronomie, i-am zis într-o zi de planete. Nu am insistat pe subiect, i-am căutat niște poze și filmulețe și cam asta a fost tot. Dar de vreo săptămână și-a amintit şi m-a pus să îi repet iar şi iar despre soare, pământ şi restul.

Am căutat iar un filmuleț în care să poată vedea concret ce şi cum şi am ales ceva pentru copii, dar fiindcă acolo informațiile erau multe şi se vorbea repede, am început eu să îi povestesc separat. E atât de încântat, că aş putea să îi repet o zi întreagă același lucru şi tot nu s-ar plictisi.

Îmi tot spune: “să povestească mami despre planete”. A memorat multe lucruri şi văd că înțelege logic, nu mecanic. Poate răspunde și la întrebări, iar pe mine mă topeşte cand îl văd așa prins. Chiar dacă vine gerul, știu că avem ocupație.

Cred că îi place mult ideea de a-i povesti ceva. Eu oricum ii spun poveşti, dar astea sunt lucruri reale, nu invenții. În  seara asta, după ce a făcut baie, i-am tăiat unghiutele iar mai târziu când am mers la somn mi-a zis că vrea să îi povestesc despre unghii. Inițial m-a bufnit râsul, dar i-am zis câte ceva şi el m-a ascultat foarte atent. La final a zis “încă odată!”. Ne-am băgat la somn, însă aștept ziua de mâine să văd ce povești mai spunem. Poate vorbim despre păsări, avioane sau gândaci.. cine mai știe?

Pe curând!

Facebook Comments

One response to “Povești cu planete

  1. Cine știe, poate pasiunea pentru astronomie o să persiste toată viața și își va alege o profesie din acest domeniu fascinant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *