Săptămâna 39 de sarcină

Astăzi de dimineață m-am pornit la maternitate pentru că medicul meu mă chemase la control. Am ajuns acolo pe la 9 pentru că știam că mai devreme nu vine nimeni şi nu am găsit loc să stau jos, așa că am stat lângă ușa cabinetului.

Burtica mea e destul de mare şi de sub rochița un pic mulată părea imensă aşa că am fost întrebată şi dacă am gemeni. Mi-ar fi prins bine să stau jos un pic pentru că simțeam că nu mai pot, dar fiind lângă ușă am avut noroc că am intrat mai repede.

Când medicul mi-a calculat săptămânile, mi-a zis că ar cam trebui să nasc. Eu eram super relaxată că nu a venit timpul, ea zicea că am 40 de săptămâni. I-am zis că sunt cu dezvoltarea o săptămână mai puțin şi mi-a verificat dosarul unde a văzut că termenul e în jurul datei de 20.

Mi-a făcut control şi se pare că bebe Ioana e încă sus, colul nu dă semne că urmează nașterea foarte repede deşi e deschis 1 cm, așa că așteptăm încă. Mi-a zis că nu crede că nasc nici pe 15, abia spre data de 20, deci nicio grabă la mine. M-a întrebat cât a avut Edy la naștere şi i-am zis că 3730g şi a zis că și al doilea bebe va fi mărișor după cum e burtica.

În rest eu mă simt bine. Parcă am mai prins puteri când mi-a zis că mai am de stat. În ultimele zile am evitat şi să îl iau pe Edy în brațe (l-am luat doar puțin). Fac lucrurile mai greu, dar măcar le fac. Am tot ieșit la plimbare dar cum am simțit că obosesc, am plecat acasă.

Azi am făcut și analize şi abia luni sunt gata, deci până atunci nu mai merg la medic. Dacă o să se grăbească bebeluşa, nu e nicio problemă, eu oricum nu sunt stresată.

Sper ca totul să fie bine. De acum intru în săptămâna 40 (după dezvoltare, că după calcul am deja 40) așa că ce o fi.. o fi. Să ne auzim cu bine!

Pe curând!

Facebook Comments

9 responses to “Săptămâna 39 de sarcină

  1. Eu n-am mai prins 39. Hai ca mai e inca un piiiic, abia astept prima poza <3

  2. Tic-tac, tic-tac… Mai ai puțin și vei deveni mămică a doua oară. 🙂

  3. Hey, hey! Mai e un pic si vine printesa pe lume 🙂
    Aveti grija de voi!
    Va pup cu drag <3

  4. Pingback: Săptămâna 40 de sarcină - Emotii de mamica

  5. Pingback:  Săptămâna 38 de sarcină - Emotii de mamica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *