Jurnal de sarcina

Săptămâna 39 de sarcină

saptamana 39 de sarcina

Astăzi de dimineață m-am pornit la maternitate pentru că medicul meu mă chemase la control. Am ajuns acolo pe la 9 pentru că știam că mai devreme nu vine nimeni şi nu am găsit loc să stau jos, așa că am stat lângă ușa cabinetului. Am ajuns deja in săptămâna 39 de sarcină.

Burtica mea e destul de mare şi de sub rochița un pic mulată părea imensă, aşa că am fost întrebată şi dacă am gemeni. Mi-ar fi prins bine să stau jos un pic pentru că simțeam că nu mai pot, dar fiind lângă ușă am avut noroc că am intrat mai repede.

Când medicul mi-a calculat săptămânile, mi-a zis că ar cam trebui să nasc. Eu eram super relaxată că nu a venit timpul, ea zicea că am deja 40 de săptămâni. I-am zis că sunt cu dezvoltarea o săptămână mai puțin şi mi-a verificat dosarul unde a văzut că termenul e în jurul datei de 20. Deci mai durează.

Mi-a făcut control şi se pare că bebe Ioana e încă sus. Colul nu dă semne că urmează nașterea foarte repede deşi e deschis 1 cm. Așteptăm încă. Mi-a zis că nu crede că nasc nici pe 15, abia spre data de 20, deci nicio grabă la mine. M-a întrebat cât a avut Edy la naștere şi i-am zis că 3730g. A zis că și al doilea bebe va fi mărișor după cum e burtica.

În rest eu mă simt bine.

Parcă am mai prins puteri când mi-a zis că mai am de stat. Probabil bebe e chiar în săptămâna 39. În ultimele zile am evitat şi să îl iau pe Edy în brațe (l-am luat doar puțin). Fac lucrurile mai greu, dar măcar le fac. Am tot ieșit la plimbare, dar cum am simțit că obosesc, am plecat acasă.

Azi am făcut și analize şi abia luni sunt gata, deci până atunci nu mai merg la medic. Dacă o să se grăbească bebeluşa, nu e nicio problemă, eu oricum nu sunt stresată.

Sper ca totul să fie bine. De acum intru în săptămâna 40 (după dezvoltare, că după calcul am deja 40) așa că ce o fi.. o fi. Să ne auzim cu bine!

Pe curând!

Facebook Comments
Săptămâna 40 de sarcină
 Săptămâna 38 de sarcină

9 Comments

 • avatar image

  Adina

  ian. 13, 2017

  Reply

  Eu n-am mai prins 39. Hai ca mai e inca un piiiic, abia astept prima poza <3

  • avatar image

   emotiidemamica

   ian. 13, 2017

   Reply

   Serios? Ai nascut înainte de 39? Nu stiam :)

 • avatar image

  racoltapetru6

  ian. 15, 2017

  Reply

  Tic-tac, tic-tac... Mai ai puțin și vei deveni mămică a doua oară. :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   ian. 15, 2017

   Reply

   Pai ma astept oricand sa trebuiască sa plec la maternitate :)

 • avatar image

  mopana

  ian. 15, 2017

  Reply

  Hey, hey! Mai e un pic si vine printesa pe lume :) Aveti grija de voi! Va pup cu drag <3

  • avatar image

   emotiidemamica

   ian. 15, 2017

   Reply

   Mai putin decat cred.. s-a lasat burtica :)

   • avatar image

    mopana

    ian. 15, 2017

    Reply

    Ferea ca vineeee :D

 • Săptămâna 40 de sarcină - Emotii de mamica

  ian. 16, 2017

  Reply

  […] am fost la control ultima dată (am scris despre acest lucru în postarea cu săptămâna 39 de sarcină) am avut o sângerare ușoară urmată de pierderea unei părți (zic eu) a dopului gelatinos. […]

 •  Săptămâna 38 de sarcină - Emotii de mamica

  ian. 18, 2017

  Reply

  […] ← Povești cu planete Săptămâna 39 de sarcină → […]

Lasă un răspuns