Jurnal de sarcina

Săptămâna 40 de sarcină

Ultima postare din „jurnalul de sarcină” este despre săptămâna 40 . Nu cred că o mai duc mult timp graviduță. Am început să pierd din dopul gelatinos şi burtica a început să se lase. Va veni curând momentul ❤.

Când am fost la control ultima dată (am scris despre acest lucru în postarea cu săptămâna 39 de sarcină) am avut o sângerare ușoară urmată de pierderea unei părți (zic eu) a dopului gelatinos. Poate a căzut tot, nu știu. Dopul gelatinos poate cădea şi cu o săptămână înainte de declanșarea nașterii.

Mi se pare că burtica mea e mai lăsată.

În poze parcă nu se vede la fel de bine, însă în realitate are o formă mai ciudată. Astăzi am mers la maternitate să iau rezultatul unei analize şi m-am bucurat că a ieșit bine. De acum pot naște liniștită, că era o grijă.

Alte simptome nu am. Ca şi până acum, se mai întărește burta din când în când, dacă stau pe scaun, jos, ghemuită, dacă stau în picioare mult, dar o pot relaxa dacă mă așez în pat pe o parte. Noaptea mai amorțesc, mă întorc greu pe părți, mă trezesc, dar în general sunt bine.

Mănânc normal, am uneori arsuri, dar nu am starea aia de „să nasc mai repede odată că m-am săturat” cum am avut la Edy în ultimele zile. Acum e „când o fi.. o fi”. La Edy eram așa nerăbdătoare, că nu știam de ce nu mai nasc odată şi așteptarea mă oftica. Cred că de data asta am şi ocupație, nu mai stau liniștită toată ziua să mă plictisesc şi nu simt.

Azi am ieșit iar în oraș vreo 2 ore.

Ne-am plimbat, deși era cam frig. Era ceață şi din copaci cădeau fulgi ca şi cum ar ninge. Edy avea chef de mers şi nici eu nu eram obosită, așa că am stat mult. Mâine nu știu ce va fi şi cum va fi. Vom afla :). Deocamdată sunt acasă fără semne de travaliu.

Pe curând!

Facebook Comments
Internată. Vine bebe?
Săptămâna 39 de sarcină

7 Comments

 • avatar image

  Adina

  ian. 16, 2017

  Reply

  Asteptam cu sufletul la gura :*

 • avatar image

  mamadematei

  ian. 16, 2017

  Reply

  Sanatate si nastere usoara!

  • avatar image

   emotiidemamica

   ian. 17, 2017

   Reply

   Multumesc!!

 • avatar image

  Simona

  ian. 17, 2017

  Reply

  Multă sănătate! Și eu sunt în exact același moment al sarcinii: fără semne de travaliu dar în așteptarea lui bebe...o așteptare frumoasă încărcată de multe emoții!

 • Săptămâna 39 de sarcină - Emotii de mamica

  ian. 18, 2017

  Reply

  […] ca totul să fie bine. De acum intru în săptămâna 40 (după dezvoltare, că după calcul am deja 40) așa că ce o fi.. o fi. Să ne auzim cu […]

 • avatar image

  Irina

  mai 10, 2017

  Reply

  Multa sanatate iti doresc si energie, se pare ca o sa ai mare nevoie!

  • avatar image

   emotiidemamica

   mai 10, 2017

   Reply

   Mulțumesc! Deocamdată ne descurcam chiar si asa in 4 :). Vedem ce ne rezerva viitorul. :*

Lasă un răspuns