Nou nascut si bebelus

Cercei medicinali la nou născut

cercei medicinali bebeluși

Bebe Ioana avea două săptămâni de la naștere când ne-am hotărât să mergem să îi punem cercei. Puteam pune în maternitate, dar multe mămici lăudau un loc anume din oraș. Am preferat să mergem după recomandări.

Unii psihologi spun că găurile pentru cercei ar trebui făcute atunci când copilul e conștient şi își dorește asta. Adică să dăm fetițelor ocazia să aleagă dacă să poarte sau nu cercei şi să nu luăm noi decizia. Eu totuși cred că mai târziu apare frica, dar şi dorința de a purta cercei, pentru că toată lumea din jur are, deci tot e mai bine de pus la câteva zile de la naștere.

I-am pus cercei medicinali

Înainte să plecăm în oraș am vrut să îi facem noi semne cu pixul. Am zis că poate persoana de acolo nu se pricepe şi le face strâmbe. Nu puteam risca. Totuși, uitându-ne la lobii cei mici, am început să ridicăm din umeri. Până la urmă n-am mai făcut noi. Nu am știut unde.

Fata la care am mers mi s-a părut foarte drăguță. Se vedea că are experiență. A făcut semne fără probleme, a scos pistolul, cerceii, am mai schimbat câteva vorbe și apoi pac-pac. Cam aşa s-au desfășurat lucrurile.

Cerceii pe care i-a pus sunt cercei medicinali. A rupt folia de deasupra, cu pistolul a luat un cercel și i l-a băgat direct în ureche, exact ca la capsator. Nu a atins nimic, a fost totul foarte rapid şi simplu. Bebe a plans foarte puțin, nu a curs sânge, nu au fost probleme.

Eu mă așteptam la mult mai rău, însă mi-am dat seama că am făcut o alegere grozavă să îi punem cu pistol şi nu cu acul. Nu s-a înroșit nimic, cerceii se învârt în ureche, deci nu s-au lipit sau să fie vreo rană pe acolo. A trecut cu bine şi acum domnişorica noastră are şi cercei. Îi stau foarte bine şi nu pare să o deranjeze.

Ni s-a recomandat să lăsăm cerceii medicinali timp de o lună în ureche.

Am fost sfătuiți să îi ținem în urechi pe cei medicinali timp de o lună, apoi să punem de care dorim. Nu m-aș fi riscat să pun altceva decât aur, pentru că știu că unii copii nu suportă orice tip de metal în ureche.

Dacă am văzut că lucrurile au decurs atât de bine și urechile arată foarte bine, noi am hotărât să îi punem pe cei de aur mai repede, după două săptămâni. I-am ales pe  cei din imagine care sunt micuți și drăguți și stau foarte bine.

La voi cum a fost această experiență?

Facebook Comments
Ioana are două luni
Venirea de la maternitate

12 Comments

 • avatar image

  mopana

  feb. 06, 2017

  Reply

  Cu pistolul cred ca este cea mai buna metoda :) Si mie tot asa mi-au pus ai mei cercei. Aveti grija de voi! pup

  • avatar image

   emotiidemamica

   feb. 06, 2017

   Reply

   Asa e. A fost si usor si repede si nu a ramas nimeni cu sechele :)

   • avatar image

    mopana

    feb. 06, 2017

    Reply

    Ma bucur sa aud asta :*

    • avatar image

     emotiidemamica

     feb. 06, 2017

     Reply

 • avatar image

  Adina

  feb. 22, 2017

  Reply

  Nu mi se par ok cerceii astia. Adica tija din spate. Pe mine ma doare uneori cand adorm cu ei, daramite pe ea... Cauta cu capacel, ca sa nu intepe. Noi am pus direct din aur :), in maternitate.

  • avatar image

   emotiidemamica

   feb. 22, 2017

   Reply

   Ni s-a zis sa ii lasam o luna dar noi i-am pus de aur după o saptamana pentru ca aratau f ok gaurile. Nu i-au facut rau aia medicinali, nu am gasit semn niciodata de la ei. Am fost f multumita

 • avatar image

  Anca

  ian. 29, 2020

  Reply

  Noi i-am făcut micuței Antonia găurile la medicul de familie dabia după un anișor. Noi locuim în Viena și aici nu se fac gauri mai repede de un anișor am plătit medicii de familie 60 de euro cu tot cerceii medicinali care erau din aur după 30-40 de zile pot fi schimbați

  • avatar image

   Emoţii de mamică

   ian. 29, 2020

   Reply

   La noi cerceii medicinali sunt aurii dar nu din aur :)

 • avatar image

  Dinca Mihaela

  mai 14, 2020

  Reply

  Unde se pot pune cercei medicinali pt bebelusi? Multumesc

  • avatar image

   Emoţii de mamică

   mai 15, 2020

   Reply

   Buna! Noi am pus la un magazin care vinde bijuterii din aur din mall. Trebuie intrebat daca au pistol. Probabil si la saloanele de piercing sau tatuaje se poate merge. Daca aveti grup de mamici din oras intrebati acolo unde au pus ca sa primiti recomandari

 • avatar image

  Luca

  mai 22, 2020

  Reply

  Unde pot si eu in galați sa pun cercei la bebe cu pistolu

  • avatar image

   Emoţii de mamică

   mai 23, 2020

   Reply

   Cautati un grup pe facebook cu mame din Galati (vad ca aveti "Mamici de pitici din Galati") si intrebati acolo. Sigur gasiti raspunsul. Seara faina!

Lasă un răspuns